Petteri Orpo kommentoi Sipilän eroilmoitusta: ”Ymmärrän ratkaisun”

Julkaistu:

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi kunnioittavansa Juha Sipilän tekemää työtä pääministerinä.
Kokoomuksen puoluehallitus kokoontui tiistaina aamupäivällä Helsingissä. Kokouksen jälkeen puheenjohtaja Petteri Orpo piti tiedotustilaisuuden medialle.

Tiedotustilaisuudessa hän kommentoi puolueen jatkonäkymien ohella tuoreeltaan myös pääministeri Juha Sipilän luopumispäätöstä.

Sipilä kertoi hieman aiemmin tiistaina jättävänsä keskustan puheenjohtajuuden. Orpo kiitteli Sipilää vastuunkannosta pääministerinä.

– Pääministerin tehtävä on erittäin raskas ja vastuullinen tehtävä. 2015 kun hallitus aloitti, niin Suomi oli monella tapaa kuilun partaalla. Hallitusohjelmasta tehtiin hyvä, siitä pidettiin kiinni hänen johdollaan. On ollut monenlaisia vaikeita aikoja. Kunnioitan sitä työtä, mitä hän on tehnyt.

– Sehän on hänen ratkaisunsa, mutta ymmärrän ratkaisun.

Orpo mainitsi myös, että keskusta ei ole rajannut kokonaan hallitusmahdollisuutta pois, vaan luukku jätettiin auki.

Kokoomus jäi vaaleissa kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi SDP:n ja perussuomalaisten jälkeen. Se sai 17,0 prosentin kannatuksen ja 38 kansanedustajapaikkaa.

Keskusta teki sunnuntain eduskuntavaaleissa huonoimman vaalituloksensa sataan vuoteen. Puolue menetti eduskunnassa 18 paikkaa.

Sipilä ilmoitti luopumispäätöksestään tiistaina aamupäivällä Twitterissä ja blogissaan.

– Vaalitulos ei jätä minulle mahdollisuuksia. Nyt koolla oleva puoluehallitus päätti pyynnöstäni kutsua koolle ylimääräisen puoluekokouksen, joka valitsee Keskustalle uuden puheenjohtajan 7.9.2019, Sipilä twiittasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt