Halla-aho kertoi Ylen A-studiossa, mitä hän odottaa Sdp:ltä: ”Meillä on monessa suhteessa hyvin samanlaiset tavoitteet”

Julkaistu:

Eduskuntavaalit 2019
Jussi Halla-aho ja Sanna Marin puivat hallitusasetelmia suorassa lähetyksessä.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi maanantai-iltana Ylen A-studiossa, mitä hän odottaa eduskuntavaaleissa suurimmaksi puolueeksi päätyneeltä Sdp:ltä.

Perussuomalaiset jäi niukasti toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Halla-aho sanoi suorassa lähetyksessä, että puolue on kiinnostunut osallistumaan hallitusyhteistyöhön – ei kuitenkaan hinnalla millä hyvänsä. Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne puolestaan on toistanut viime päivinä kantaansa siitä, että puolueiden arvopohjat ovat erilaiset.

Halla-aholta ja Sdp:n varapuheenjohtajalta Sanna Marinilta kysyttiin suorassa lähetyksessä, mitä se vaatisi, että puolueet löytäisivät toisensa ja voisivat olla samassa hallituksessa.

– Odottaisin, että Sdp suhtautuisi sillä tavalla vastuullisesti asioihin. Meillä on monessa suhteessa hyvin samanlaiset tavoitteet. Meillä on tavoitteena yhteiskunta, joka pystyy pitämään huolta heikommista ihmisistä, mutta se edellyttää myös kovaa politiikkaa joillakin sektoreilla. Jos harrastaa väärässä kohdassa pehmeää politiikkaa, niin lopputuloksena on myös sosiaalidemokraattien tavoitteiden kannalta erittäin kova yhteiskunta, Halla-aho sanoi.
– Minun nähdäkseni ei ole mitään järkeä asettaa yhteiskunnan heikossa asemassa olevia ihmisiä vastakkain. Meidän pitää tehdä politiikkaa, jossa me pidämme tavallisista ihmisistä huolta – lapsiperheistä, vanhuksista, työttömistä ja yhteiskunnan heikompiosaisista ihmisistä huolta. Mutta sitä ei voi tehdä sillä kustannuksella, että leikataan toiselta heikossa asemassa olevalta ryhmältä, vastasi Marin.

Marinin mukaan keskustelu olisi huomattavasti helpompaa, jos perussuomalaiset kunnioittaisi kansainvälisiä ihmissoikeussopimuksia.

– Me toki kunnioitamme kansainvälisiä sopimuksia, mutta me haluamme tulkita niitä niin, että me emme samalla vaaranna julkisen talouden rahoituspohjaa tai tavallisten ihmisten turvallisuutta. Tämä on täysin mahdollista yhdistää, Halla-aho kertoi.

Marinilta kysyttiin myös siitä, onko Sdp:n kentällä haluja löytää puheenjohtaja Rinteelle haastajia.

– Tällaisia keskusteluja en ole käynyt kenenkään kanssa, varapuheenjohtaja vastasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt