Eduskunnasta pudonnut Touko Aalto avautuu Facebookissa: ”Ajattelin, että se riittää” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Eduskunnasta pudonnut Touko Aalto avautuu Facebookissa: ”Ajattelin, että se riittää”

Touko Aalto kuvattiin Ilta-Sanomien vaalimessuilla Sanomatalossa 14. maaliskuuta 2019.

Julkaistu: 15.4.2019 19:01

Vihreiden ex-puheenjohtaja kertoo, että vaalikampanja piti tehdä nopeasti.

Vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto, 35, putosi eduskunnasta saatuaan Keski-Suomen vaalipiirissä reilut 3 000 ääntä.

Masennukseen kesken vaalikauden sairastunut Aalto palasi eduskuntaan valiokunta- ja täysistuntotyöhön tammikuussa. Hän kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan, että vaalikampanja piti tehdä hyvin nopeasti vain muutamien ihmisten avulla.

– Ajattelin, että se riittää, koska kumppanini on yksi Suomen parhaista graafikoista ja itselläni on yli vuosikymmenen kokemus politiikan sisältökysymyksistä sekä kampanjoista, Aalto kirjoittaa.

Aalto kehuu kampanjansa ilmettä ja kertoo saaneensa ihmisiltä hyvän vastaanoton kiertäessään vaalikentillä. Hän arvioi, että erilaiset tentit ja haastattelut sujuivat hyvin, ja ehdokkuus näkyi ihmisille. Eduskuntapaikka jäi silti saamatta.

– Nyt takki on tyhjä. Kansanedustajana annoin neljän vuotta aivan kaikkeni. Sairasloman jälkeen tein parhaani. Se ei riittänyt, Aalto kirjoittaa.

– Mitä seuraavaksi? En tiedä. Ainakin pesen pyykkiä, siivoan eduskunnan työhuoneen, jossa on kahdeksan vuoden pölyt ja yritän maksella vaalimainokset pois.

Aalto on julkaissut lyhyen julkisen päivityksen myös henkilökohtaisilla Facebook-sivuillaan.

– Jos on tarvetta kahdeksan vuotta eduskunnassa käytetylle ihmiselle, joka osaa rakentaa perustuslain kestävän sote-mallin, laatia taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän budjetin ja joka tuntee kaikki politiikan metkut, saa olla yhteydessä. ‬

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?