Susanna Koski kertoo eduskunnasta putoamisen syyn: Yksi paikkakunta ratkaisi – ”Kyllä se aika selvästi tähän liittyy” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Susanna Koski kertoo eduskunnasta putoamisen syyn: Yksi paikkakunta ratkaisi – ”Kyllä se aika selvästi tähän liittyy”

Kokoomuksen Susanna Koski lehdistökuvassa ennen eduskuntavaaleja 2019.

Julkaistu: 15.4.2019 18:10

Koski menetti Vaasassa yli puolet äänistä.

Kokoomuksen kansanedustajana 2015–2019 toiminut Susanna Koski putosi eduskunnasta sunnuntain vaaleissa.

Koski keräsi Vaasan vaalipiirissä 2 723 ääntä ja joutui tyytymään varasijaan. Hänellä on selvä näkemys vaalituloksesta.

– Minkä tahansa suuren puolueen olisi pitänyt pystyä parempaan tulokseen. Kokoomuksen osalta kävi paremmin, miltä jossakin vaiheessa viikko sitten näytti, mutta kyllä tämä varmasti kaikesta huolimatta tarkoittaa jälkipuinteja, Koski sanoo.

– Nythän kokoomus on viime vuosina ja tässä ihan hiljattainkin tehnyt erilaisia ohjelmapapereita ja ohjelma-asiakirjoja, mutta tuolla kentällä eniten kysytty kysymys on kuitenkin se, mikä on kokoomuksen linja. Kyllähän kokoomuksella on tietysti esimerkiksi työllisyyden ja talouden osalta ihan selvä ja ylivoimaisesti uskottavin linja, mutta tietysti sitten äänestäjille painavat monet kysymykset.

Henkilökohtainen tulos oli Koskelle pettymys, mutta hän on kiitollinen kaikille äänestäjille.

– Onnistuin kasvattamaan äänimäärää kaikkialla muualla maakunnassa, mutta Vaasassa sitten menetin yli puolet äänistä. Kyllä se aika selvästi tähän (Vaasan keskussairaalan) laajan päivystyksen kysymykseen liittyy, hän arvioi.

Koski, 34, aikoo jatkaa tulevaisuudessakin politiikan parissa.

– En näe mitään syytä luopua politiikasta. Nyt on hyvä vetää henkeä ja sitten etsiä uusi vastuualue. Täytyy nyt ihan rauhassa katsoa, minkälaisia mahdollisuuksia tulee vastaan, ja mikä on se, johon haluaa tarttua.

Kokoomusnuorten entinen puheenjohtaja sanoo, että kokoomus pysyy jatkossakin hänen henkisenä kotinaan.

– Ilman muuta. Kyllä minä arvoilleni olen niin uskollinen, että seison niiden takana sääolosuhteista huolimatta, tiivistää Koski.

– Olen kaikkeni antanut tänä keväänä. Mielestäni kampanja oli kuitenkin hieno ja onnistunut – joskaan se ei sitten riittänyt kaikilla paikkakunnilla siihen. Tarkoitan tässä sitä Vaasaa, mutta loppuviikosta ajattelin lähteä Lappiin urheilulomalle.

Taannoin Kosken kohtaaminen monisairaan, lääkärin työkyvyttömäksi toteaman Anna-Maija Tikkasen kanssa Ylen Kuplat-lähetyksessä aiheutti vilkasta keskustelua ja suututti monia. Koski itse ei usko sillä olleen vaikutusta vaalitulokseen.

– Ei sillä ainakaan saatujen äänien perusteella näyttäisi olevan. Se oli nyt minun kohdaltani Vaasa, joka tämän ratkaisi. Vaalit on käyty, ja pulinat pois.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?