Eduskunnasta pudonnut Silvia Modig paljasti seuraavan suunnitelmansa: ”Olen varmaan hullu, mutta...” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Eduskunnasta pudonnut Silvia Modig paljasti seuraavan suunnitelmansa: ”Olen varmaan hullu, mutta...”

Vasemmistoliiton Silvia Modig myöntää, että putoaminen eduskunnasta harmittaa. Hän kuitenkin iloitsi puolueensa vaalimenestyksestä ja aikoo lähteä ehdolle toukokuun eurovaaleihin.

Julkaistu: 15.4.2019 16:44

Kaksi kautta vasemmistoliiton kansanedustajana ollut Modig harmitteli, ettei päässyt eduskuntaan, mutta iloitsi puolueensa vaalituloksesta.

Kaksi kautta vasemmistoliiton kansanedustajana ollut Silvia Modig myönsi maanantaina, että putoaminen eduskunnasta harmitti.

Yli 5 600 ääntä Helsingistä saanut Modig kuitenkin löysi vaalituloksesta myös positiivisia asioita.

– Totta kai harmittaa omasta puolesta, mutta samaan aikaan olen niin iloinen siitä, että vasemmistoliitto otti vaalivoiton ja sai Helsinkiin kolmannen kansanedustajapaikan. Se lämmittää mieltä niin paljon, ettei oma tappio tunnu pahalta, iloitsi Modig.

Sen lisäksi, että vasemmistoliitto sai neljä lisäpaikkaa eduskunnasta, sanoi Modig olevansa erityisen iloinen siitä, että Helsingin vaalipiiristä eduskuntaan nousi uutena kasvona Mai Kivelä messevällä yli 6 700 äänen potilla.

– Se, että kaiken rasismin ja vihapuheen keskellä helsinkiläiset äänestivät eduskuntaan aidon ilmastoaktivistin ja ihmisoikeuspuolustajan on tosi hienoa.

Helsingistä läpi menivät Kivelän lisäksi puolueen ex-puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sekä Veronika Honkasalo.

Modig ei kuitenkaan aio lopettaa politiikan parissa itsekään, vaan valmistautuu jo uusiin haasteisiin.

– Mä olen varmaan hullu, mutta aion lähteä eurovaaliehdokkaaksi!

– En ollut miettinyt sitä yhtään aiemmin. Tänään aamulla, kun heräsin todellisuuteen tajusin, että minulle tärkeitä kysymyksiä ovat yhdenvertaisuus ja ilmasto, jotka ovat nimenomaan niitä asioita, joita Euroopassa pitäisi viedä eteenpäin, kertoo Modig, jonka mukaan häntä ajaa eteenpäin ennen kaikkea palo parantaa maailmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?