Ministeri Jussi Niinistö joutui siivoamaan työhuoneensa: ”Nöyränä otetaan vastaan kansan tuomio” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Ministeri Jussi Niinistö joutui siivoamaan työhuoneensa: ”Nöyränä otetaan vastaan kansan tuomio”

Jussi Niinistö kertoi IS:lle yllättyneensä putoamisestaan, koska kokee hoitaneensa puolustusministerin tehtävän hyvin.

Julkaistu: 15.4.2019 15:52

Niinistö arveli, että Sinisten gallupeissa laahannut kannatus vaikutti hänen äänimääräänsä.

Puolustusministeri Jussi Niinistö oli maanantaina puolen päivän jälkeen eduskunnassa siivoamassa työhuonettaan. Sinisten listoilla olleen Niinistön 3 193 ääntä eivät riittäneet paikkaan eduskunnassa Uudenmaan vaalipiiristä.

Myös Sinisten kannatus jäi maanlaajuisesti vaatimattomasti vain yhteen prosenttiin.

– Seesteiset tunnelmat. Nöyränä otetaan vastaan kansan tuomio, Niinistö kuvaili tuntojaan ja kertoi aikovansa hoitaa toimituspuolustusministerin tehtävän kunnialla loppuun saakka ja pohtivansa sen jälkeen rauhassa tulevia haasteita.

Niinistö huomauttaa, että politiikassa täytyy huomioida aina riski siitä, ettei välttämättä mene läpi. Putoaminen oli kuitenkin pienoinen yllätys.

– Koen, että olen kuitenkin hoitanut tehtäväni puolustusministerinä hyvin. Siinä mielessä oli yllätys, että putosin.

Niinistö arvelee, että puolueen gallupeissa laahannut kannatus vaikutti hänen äänimääräänsä.

– Ihmiset varmasti pohtivat, meneekö ääni hukkaan, jos äänestää minua.

Niinistö valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 2011 perussuomalaisten listalta. Työ eduskunnassa alkoi kuitenkin jo aiemmin. Niinistö aloitti perussuomalaisten eduskuntaryhmän eduskuntasihteerinä vuonna 2004 ja työskenteli ennen valintaansa vuodet 2005–2011 eduskuntaryhmän pääsihteerinä.

Perussuomalaisista hän erosi viime kesänä, ja oli mukana perustamassa Sininen tulevaisuus -puoluetta yhdessä muun muassa Sampo Terhon ja Timo Soinin kanssa.

– Minulla on ollut työhuone samalla käytävällä vuodesta 2004 alkaen. Erilaisia muistoja tässä on saanut laatikkoon laittaa. Tunnelma on vähän nostalginen, mutta tämä on toisaalta uuden alku.

Maanantaina Niinistö kertoi suuntaavansa vielä puoluehallituksen kokoukseen kuulemaan, millaisia suunnitelmia muilla on esimerkiksi toukokuussa siintäviin eurovaaleihin liittyen.

Hän ei kuitenkaan tahtonut ruotia tarkemmin puolueessa vallitsevaa mielialaa.

– Siitä en tiedä, kun en ole kuulunut puoluehallitukseen tai puoluevaltuustoon. Sen takia menenkin kokoukseen kuulemaan muiden tuntoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?