Harri Jaskari uskoo tietävänsä, miksi tippui eduskunnasta: ”Tunnustan, että olen surullinen” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Harri Jaskari uskoo tietävänsä, miksi tippui eduskunnasta: ”Tunnustan, että olen surullinen”

Eduskunnasta pudonneen Harri Jaskarin (kok) ura politiikassa alkoi vuonna 2000 sisäasiainministerin erityisavustajana.

Julkaistu: 15.4.2019 15:17

Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja Harri Jaskari on surullinen siitä, ettei hänen eduskuntauransa saanut jatkoa.

Pitkän linjan kansanedustajan Harri Jaskarin, 55, kalenteri on tyhjää täynnä ensi kertaa 12 vuoteen. Eilen sunnuntaina selvisi, ettei Jaskarin ura eduskunnassa jatku. Hän ehti toimia kokoomuksen kansanedustajana Pirkanmaan vaalipiiristä vuodesta 2007.

– Nyt on tietynlainen kausi loppunut ja uskon, että jotain uutta tulee. Haluan pysyä positiivisena ja uskoa, että muutos tuo aina jotain uutta ja kenties parempaa, Jaskari kommentoi tunnelmiaan eduskunnasta putoamisen jälkeen.

Vaikka mies otti asian hyvin, hän myöntää myös miettineensä, missä mentiin vikaan.

– Tietysti sitä miettii, miksi tällä kertaa ei saanut tarpeeksi ääniä.

Jaskari epäilee, että yksi syy siihen saattaa löytyä hänen vaalikampanjansa viestistä, jossa keskityttiin epäkohtien osoittamisen sijaan positiivisen tulevaisuudenkuvan luomiseen.

– Nyt ei ehkä ollut sellaisen ilon kautta tehdyn kampanjan aika. Nyt oli ehkä toisenlaisen jytkyn aika, joka perustuu ihmisillä enemmän huoliin.

Toiseksi syyksi hän uumoilee sitä, että puolueen listoilla oli paljon saman segmentin ehdokkaita, jotka söivät toinen toistensa ääniä.

Jaskari kuvailee taakse jäänyttä vaalikampanjaansa rajuksi. Kampanjan hintalapuksi jäi arviolta noin 39000 euroa.

Elinkeinoelämästä kansanedustajaksi ponnistanut Jaskari ei osaa vielä sanoa, mitä tulevaisuus tuo hänelle tullessaan, mutta hän on yhä kiinnostunut katsomaan, onko yritysmaailmassa vielä kysyntää hänen osaamiselleen.

– Tunnustan, että olen surullinen, mutta yhtäkkiä minulla ei olekaan enää kalenteri täynnä. Tämä on ihan outo fiilis, mies summaa.

Ennen kansanedustajakauttaan Jaskari toimi kokoomuksen puoluesihteerinä ja presidentti Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjan kampanjapäällikkönä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?