Perussuomalaisten Leena Meren toive Sdp:lle: ”Unohdetaan nämä hölinät arvopohjista”

rac

Julkaistu:

Sdp:n ryhmäjohtaja Antti Lindtman mukaan tässä vaiheessa ei rajata mitään vaihtoehtoja tai puolueita pois hallitusyhteistyöstä arvopohjan tai muun perusteella.
Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Leena Meri toivoo, että Sdp voisi suhtautua hallitusneuvotteluissa perussuomalaisiin kuin mihin tahansa muuhun puolueeseen.

– Ja unohdetaan nämä hölinät arvopohjista, Meri sanoo.

– Hattu nöyrästi käteen siinä mielessä, että jos halveksit perussuomalaisia, halveksit meidän äänestäjiä, ja samalla Suomen kansalaisia. Se täytyy jokaisen muistaa.


Tässä vaiheessa ei Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmaninin mukaan rajata mitään vaihtoehtoja tai puoluetta pois hallitusyhteistyöstä arvopohjan tai muunkaan perusteella.

– Mutta ei se varmaan kovin yllätys kenellekään ole, että kyllä tässä on tätä arvoeroa perussuomalaisten kanssa, mitä tulee jakamattomaan ihmisarvoon ja muuhun.

Sdp:n ja perussuomalaisten ryhmäjohtajat pohtivat ISTV:n suorassa lähetyksessä Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Timo Haapalan kanssa hallitusneuvotteluja ja poliittista tilannetta.

Voit katsoa koko keskustelun artikkelin videosta. Video on tallenne suorasta lähetyksestä.

Meren mukaan on sääli, että perussuomalaisten ja Sdp:n hallitusyhteistyön tiellä nähdään vielä paljon esteitä. Hänen mukaansa puolueilla on kuitenkin paljon yhteistä.

– Meillä on tietysti eri keinoja ilmastonmuutoksen torppaamiseen. Meillä on ollut tiukkaa turvapaikkapolitiikka, mutta kukaan ei ole koskaan sanonut meidän puolueessa, että ihmisarvo ei ole jakamaton, Meri sanoo.


Todennäköinen hallitustunnustelija, Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on kommentoinut tulevaa hallituspohjaa toteamalla, että kaikille puolueille tullaan esittämään samat kysymykset.

Tärkeää on hänen mukaansa se, että arvopohja on yhteinen. Sellainen se Rinteen mukaan ei ainakaan ole Sdp:llä ja perussuomalaisilla.
Meren mukaan olisi kuitenkin toivottavaa, että Sdp huomioisi myös perussuomalaisten vaalivoiton.

– Toivoisin, että koko vaalitulos antaisi signaalia myös Sdp:lle, ettei politiikka voi olla ihan Sdp:n linjan mukaista, Meri sanoo.

– Meidän kannatuspykälä on myös viesti kansalaisilta. He eivät pidä siitä, että vaalikeskusteluissa todetaan, että perussuomalaisia ei huolita hallitukseen. Jos kansa suuttuu tässä kovin paljon, niin katsotaan mitä voi tulla. Vähän ilmapiiri on ollut sellainen, että te ette ainakaan mahdu hallitukseen.

Myös perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo totesi tänään STT:lle, ettei yksikään puolue ollut eduskuntavaaleissa niin selkeä ykkönen, että se voisi ryhtyä sanelemaan hallituskumppaneitaan.Lindtman totesi ISTV:ssä, että hallitusneuvotteluiden edistämiseen pannaan nyt kova vaihde päälle. Tunnusteluvaiheeseen on hänen mukaansa syytä varata aikaa.

– Onhan se vahvuus, jos Suomi pystyy muodostamaan yhteisen näkemyksen niistä arvoista, joilla Suomea lähdetään muuttamaan.

Sdp:n Rinne on aiemmin todennut toivovansa, että hallitus olisi koossa jo toukokuun aikana.

– Kyllä pidän tärkeänä, että tavoite asetetaan aika tiukaksi. Se on selvää, että kun tulos on tämä, niin varmaan on helpompiakin kierroksia Suomen historiassa nähty, Lindtman toteaa.

– Suomella ei ole varaa siihen, että tämä päätyisi johonkin konkeloon.

Vaalien tulos vahvistetaan keskiviikkona ja eduskunta aloittaa työnsä uusien kansanedustajien valtakirjojen tarkastamisella 23. huhtikuuta eli ensi viikon tiistaina, heti pääsiäispyhien jälkeen.

Hallitusneuvottelut käynnistyvät pikku hiljaa sen jälkeen, mutta kulisseissa pohjatyötä tehdään jo tällä viikolla.

Lindtmanin mukaan nyt olisi tärkeää, että kaikki katsoisivat, mistä asioista puolueilla löytyy yhteistä.
Hae mitä tahansa vaaleihin liittyvää tulostietoa kirjoittamalla alla olevaan ikkunaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt