Rinne tyrmäsi MTV:llä Halla-ahon puheet arvopohjasta: ”Olen lukenut blogitekstejäsi” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Rinne tyrmäsi MTV:llä Halla-ahon puheet arvopohjasta: ”Olen lukenut blogitekstejäsi”

Jussi Halla-ahon mukaan Sdp:n arvomaailma ei ole niin kovin kaukana perussuomalaisista.

15.4.2019 9:09

Sdp:n Antti Rinne torjuu perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon näkemyksen siitä, etteivät puolueiden arvot lopulta ole kovin erilaisia. Puheenjohtajat kommentoivat vaalitulosta MTV:llä aamulla.

Halla-ahon mukaan perussuomalaisten esille tuomat teemat ovat yhdistettävissä sekä vasemmistolaisempaan että oikeistolaisempaan talouspolitiikkaan. Hän ei kuitenkaan pidä hallitukseen menoa tai oppositioon jäämistä elämän ja kuoleman kysymyksenä.

– Perussuomalaiset on tehnyt kantansa selväksi: Olemme avoimia yhteistyölle kenen tahansa kanssa, mutta emme hinnalla millä hyvänsä, Halla-aho sanoi MTV:llä aamulla.

Puolueilla on kuitenkin ollut arvoihin liittyviä näkemyseroja, ja arvomaailma on hallitusyhteistyössä tärkeä liima, Rinne totesi. Halla-aho taas ei pitänyt ”huonon maahanmuuton torjumista” minään ihmisarvokysymyksenä.

– En usko, että olemme niin kaukana toisistamme arvomaailmaltamme kuin Antti tässä antaa ymmärtää, Halla-aho sanoi.

Rinne ei lämmennyt Halla-ahon puheille.

– Olen lukenut blogitekstejäsi, Rinne aloitti.

– Kyllä se arvomaailma aika kaukana on, mutta katsotaan miten tämä asia etenee.

Sdp:n vaalivalvojaisia vietettiin ravintola Virgin Oilissa.

Tavoitteena hallitus toukokuun loppuun mennessä

Sdp:n puoluehallitus on koolla torstaina ja nimittää silloin puolueen hallitusneuvottelijat, Rinne kertoi aamulla.

Rinteen tavoitteena on, että uusi hallitus saataisiin valmiiksi toukokuun loppuun mennessä, jos puolueella on edellytyksiä sitä muodostaa.

Hän ei halunnut vielä tarkemmin kertoa, millaisia kysymyksiä aikoo muille puolueille esittää. Kaikki puolueet saavat joka tapauksessa samat kysymykset. Ne liittyvät siihen, miten yhteiskunnassa toimitaan ja miten ihmisiin suhtaudutaan.

Sdp ja perussuomalaiset ovat suurimmat puolueet yhden paikan erolla. Sdp sai eduskuntaan 40 paikkaa, perussuomalaiset 39 paikkaa, kokoomus 38 paikkaa ja keskusta 31 paikkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?