Romukauppias Markus Kuotesaho peittosi vaaleissa yksin monet pienpuolueet – sai melkein 4 000 ääntä - Politiikka - Ilta-Sanomat

Romukauppias Markus Kuotesaho peittosi vaaleissa yksin monet pienpuolueet – sai melkein 4 000 ääntä

Nuorisovaaleissa ääniharavaksi Oulun vaalipiirissä noussut Markus Kuotesaho ei päässyt eduskuntaan, mutta hän keräsi yksin enemmän ääniä kuin monet pienpuolueet.

Markus Kuotesaho on tuttu televisiosta.

15.4.2019 4:23

Ennen eduskuntavaaleja pidetyissä nuorisoalan kattojärjestö Allianssin koordinoimissa Nuorisovaaleissa oli mukana 877 perus- ja toisen asteen oppilaitosta. Oulun vaalipiirissä romukauppias Markus Kuotesahoa, 59, äänestettiin innokkaasti: hänen äänimääränsä (318) päihitti selvästi pääministeri Juha Sipilän (kesk) äänimäärän (175).

Lue lisää: Markus Kuotesaho murskasi Juha Sipilän Nuorisovaaleissa

Markus Kuotesaho on tuttu Ylen Perjantai-ohjelmasta ja sen varsin suosituista nettividoista.

Varsinaisissa eduskuntavaaleissa omalla listalla ehdolla ollut Kuotesaho keräsi 3 983 ääntä eli 1,5% vaalipiirin äänistä. Hän peittosi alueella esimerkiksi siniset, liike nytin, piraattipuolueen ja Rkp:n.

Hän kahmi kotikuntansa Siikajoen äänistä peräti 11 prosenttia. Seuraavaksi eniten kannatusta hänellä oli Raahessa ja Pyhäjoella. Samasta vaalipiiristä meni läpi kansanedustaja pienemmällä äänimäärällä. Sdp:n Raimo Piirainen sai 2 775 ääntä ja hänet valittiin eduskuntaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?