Romukauppias Markus Kuotesaho peittosi vaaleissa yksin monet pienpuolueet – sai melkein 4 000 ääntä - Politiikka - Ilta-Sanomat

Romukauppias Markus Kuotesaho peittosi vaaleissa yksin monet pienpuolueet – sai melkein 4 000 ääntä

Markus Kuotesaho on tuttu televisiosta.

Julkaistu: 15.4.2019 4:23

Nuorisovaaleissa ääniharavaksi Oulun vaalipiirissä noussut Markus Kuotesaho ei päässyt eduskuntaan, mutta hän keräsi yksin enemmän ääniä kuin monet pienpuolueet.

Ennen eduskuntavaaleja pidetyissä nuorisoalan kattojärjestö Allianssin koordinoimissa Nuorisovaaleissa oli mukana 877 perus- ja toisen asteen oppilaitosta. Oulun vaalipiirissä romukauppias Markus Kuotesahoa, 59, äänestettiin innokkaasti: hänen äänimääränsä (318) päihitti selvästi pääministeri Juha Sipilän (kesk) äänimäärän (175).

Lue lisää: Markus Kuotesaho murskasi Juha Sipilän Nuorisovaaleissa

Markus Kuotesaho on tuttu Ylen Perjantai-ohjelmasta ja sen varsin suosituista nettividoista.

Varsinaisissa eduskuntavaaleissa omalla listalla ehdolla ollut Kuotesaho keräsi 3 983 ääntä eli 1,5% vaalipiirin äänistä. Hän peittosi alueella esimerkiksi siniset, liike nytin, piraattipuolueen ja Rkp:n.

Hän kahmi kotikuntansa Siikajoen äänistä peräti 11 prosenttia. Seuraavaksi eniten kannatusta hänellä oli Raahessa ja Pyhäjoella. Samasta vaalipiiristä meni läpi kansanedustaja pienemmällä äänimäärällä. Sdp:n Raimo Piirainen sai 2 775 ääntä ja hänet valittiin eduskuntaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?