Merja Kyllönen palasi ryminällä eduskuntaan – ”Kainuun katajainen kansa on puhunut”

rac

Julkaistu:

Eduskuntavaalit 2019
Paikka irtosi reilulla 7000 äänellä.
Brysselin katukahvilat vaihtuvat europarlamentaarikko Merja Kyllösen (vas) osalta Kainuun räntäsateisiin ja lentelyyn Norran pienillä potkurikoneilla Helsinkiin ja takaisin. Kansanedustajapaikka irtosi hieman päälle 7000 äänellä. Vasemmistoliiton edustajista vaalipiirissä keräsi ääniä enemmän vain Hanna Sarkkinen.

– Kainuun katajainen kansa on puhunut. Kainuusta halutaan oma vasemmistoliiton kansanedustaja eduskuntaan ja tätä toivetta on tarkasti kuultava, lupasi Merja Kyllönen tukijoidensa ympäröimänä.

Vasemmistoliitto sai Oulun vaalipiirissä yhden lisäpaikan edellisiin vaaleihin verrattuna. Vaalienkaan jälkeen Suomussalmen nainen ei jää tuleen makaamaan, sillä kuukauden päässä odottavat EU-vaalit. Tosin sinne Brysseliin ei Kyllönen henkilökohtaisesti enää halua henkilökohtaisesti, mutta lupaa seistä turuilla ja toreilla keräämässä ääniä puolueen plakkariin.

– Kyllä minä tosissani EU-vaaleihin tulen osallistumaan. Ihan samalla tavalla töitä tehdään kuin muissakin vaaleissa, joihin olen osallistunut, mutta työpaikka löytyy jatkossa eduskunnasta, Kyllönen lupasi Kainuun vasemmiston tiivistunnelmaisessa vaalituvassa Kajaanissa.

Kun ääntenlaskenta Oulun vaalipiirissä kaartui loppusuoralle, niin Kyllösellä oli yllättävä huoli. Nimittäin saavatko keskusta ja muut kilpailevat puolueet Kainuusta omia ehdokkaita läpi.

– Enhän minä omalle maakunnalle pahaa toivo. Meillä on ollut aiemminkin kainuulaisten kansanedustajien kesken hyvää yhteistyötä ja olemme muodostaneet hyvähenkisen ”Kainuun puolueen”. Se on koko maakunnan etu, että täältä olisi mahdollisimman monta kansanedustajaa, vuosina 2007-2014 kansanedustajana toiminut Kyllönen arvioi.

Ja pieneksihän se Kainuun puolue jäi. Molemmat kainuulaiset kansanedustajat mahtuvat jatkossa henkilöauton etupenkille, kun Kyllösen ohella läpi pääsi vain demarien ex-kansanedustaja Raimo Piirainen.

Maakunnan valtapuolue keskusta ei saanut läpi ainoatakaan kansanedustajaa Kainuusta ja myös kokoomuksen kajaanilainen edustaja Eero Suutari ei kalliista kampanjasta huolimatta paikkaa uuteen eduskuntaan saanut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt