Jussi Halla-ahon herkkä hetki – suuteli ja halasi vaimoaan

Julkaistu:

Eduskuntavaalit 2019
Perussuomalaiset on kiinni toiseksi suurimman puolueen paikassa ja Jussi Halla-aho äänikuninkuudessa.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho piti vaalitulospuheensa hieman ennen iltayhtätoista.

Halla-aho sanoi, että koska hän ei ollut osannut ennakoida tällaista tulosta, hänen puheenvuoronsa on melko vähäeleinen.

– Osittain se johtuu myös siitä, että olen monotoninen ja tylsä luonne, sanoi Halla-aho ja sai kannattajansa nauramaan.

Perussuomalaiset on hieman ennen iltayhtätoista kiinni toiseksi suurimman puolueen paikassa 17,7 prosentin kannatuksella, eikä matkaa kärkipaikkaa pitävään Sdp:hen ole edes puolta prosenttia.


Siteerasi Turhapuron appiukkoa

Samoin Halla-aho on nousemassa Helsingin vaalipiiristä ääniharavaksi yli 28 000 henkilökohtaisella äänellä. Näin ollen hän alkaa hätyytellä vuoden 1999 ennätystä, jolloin kokoomuksen Sauli Niinistö sai yli 30 000 ääntä.

Halla-aho tuntui antavan arvoa erityisesti sille, kuinka puolue kokosi rivinsä puolitoista vuotta sitten tapahtuneen hajoamisen jälkeen.

– Puolue selvisi kriisistä. Meillä oli hienot ehdokaslistat ja hieno tekemisen meininki. Perussuomalaisten kojun löysi toritapahtumissa helposti, koska ihmiset olivat siellä.

– Tästähän tuli oikein ilon ja riemun päivä, kiitoksia, mukaili Jussi Halla-aho Uuno Turhapuroista tuttua Turhapuron appiukkoa, vuorineuvos Tuuraa.

Halla-aho sanoi puheensa jälkeen eri medioiden haastattelussa, ettei aio ottaa vielä kantaa tuleviin hallitusneuvotteluihin tai mieluisimpiin yhteistyökumppaneihin.

– Emme nimeä inhokkeja emmekä suosikkeja. Olemme avoimia yhteistyölle kaikkien kanssa, pallo on nyt muilla puolueilla.

– Tässä pitää muutenkin nukkua yön tai ehkä kahdenkin yli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt