Sanna Marin nousemassa yhdeksi äänikuningattareksi: ”Tämä oli yllätysten kevät”

Julkaistu: , Päivitetty:

Eduskuntavaalit 2019
Sdp:n puheenjohtajaa kaksi kuukautta tuuranneella Marinilla oli yllätysten kevät.
Tampereelta ei ole vuosikausiin ollut ministeriä. Nyt on lähes varmaa, että “lady in red”, Sanna Marin, sd, on seuraavan hallituksen ministeri. Marinin äänimäärä oli järisyttävä.

– Sinä olet aarre, kävi muuan kannattaja kehumassa Marinia vaalivalvojaisissa.

Sanna Marin tuurasi kaksi kuukautta Antti Rinnettä, kun tämä oli sairauslomalla. Oliko rankka kevät?

– Oli yllätysten kevät. Puolueelle oli yllätys, että Antti sairastui ja jouduttiin sijaisjärjestelyin hoitamaan tehtäviä, Sanna Marin kertoo.

Marin kertoo saaneensa tehtävän hoitamisesta hyvää palautetta, ja sitä tulee vieläkin. Vaalivalvojaisissa muuan rouva kävi halaamassa ja kiittämässä.

– Sinä olit ihan huippu. Olet aarre, halaaja kehui.


Sanna Marinilla on reilun vuoden ikäinen Emma-tyttö. Oliko hän mukana kampanjoimassa?

– Kun hän oli pieni, hän oli joskus mukana. Nyt hän on sen verran touhukas tapaus, että kun hän on mukana, niin äidin huomio on kokonaan hänessä.

– Tyttö on päivät päivähoidossa. Sen jälkeen häntä hoitaa tytön isä ja mummu. Isovanhemmat ovat apuna.

– Kun olen tehnyt kampanjaa Pirkanmaalla, olen saanut nukkua joka yö kotona ja nähnyt häntä joka aamu, Sanna Marin kertoo.

Näillä näkymin sdp menee hallitukseen, ja Sanna Marin on melko varmasti ministeri. Mikä paikka kiinnostaa?

– Kaikki tehtävät hoidetaan mitä annetaan. Puheenjohtaja Rinne osaa arvioida, ketkä ovat oikeat ihmiset millekin paikalle.

Lähteekö sdp samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa?

– Perussuomalaisten arvomaailma on erittäin kaukana sdp:n arvomaailmasta. Olisi vaikea nähdä sdp ja perussuomalaiset samassa hallituksessa, Marin sanoo.

– Perussuomalaiset ovat olleet Sipilän hallituksessa mukana ja leikanneet siellä ansioturvaa, leikanneet kaikkein köyhimmiltä, jäädyttäneet indeksit, heikentäneet palveluita – tehneet erittäin oikeistolaista politiikkaa, Sanna Marin sanoo.Tarkennus kello 23.48: Emma-tytärtä päivähoidon jälkeen hoitaa tytön isä ja mummu, ei siis isän isä eli lapsen isoisä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt