Ex-ministeri Jouni Backmanin paluu ei onnistunut – sanoi jo neljä vuotta sitten: ”Eduskuntavaalit on nyt taputeltu”

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Eduskuntavaalit 2019
Jos demarit eivät ole ennakkoäänissä ykkösenä, vaihdetaan kanavaa ja katsotaan naisten jääkiekkoa.
Näin hillitysti tuumailtiin Jouni Backmanin vaalivalvojaisissa Savonlinnan Pihlajaniemellä ennakkoäänten tulosta odoteltaessa.

24 vuotta eduskunnassa olleen ja sieltä kaksi kertaa pudonneen Backmanin ei pitänyt oikeastaan olla ehdokkaana näissä vaaleissa ollenkaan, sillä neljä vuotta sitten eduskunnasta pudottuaan hän sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että ”hänen osaltaan eduskuntavaalit on nyt taputeltu”.

Puolueensa uskollisena soturina tunnettu Backman suostui kuitenkin vielä kerran taistojen tielle tilanteessa, jossa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä oli pulaa vahvoista miesehdokkaista.

Kaakkois-Suomessa jylläsivätkin nimenomaan demarinaiset. Kun äänistä oli laskettu kaksi kolmasosaa eduskuntaan heitä näyttää menevän viisi.

Tilastomiehenä Backman oli laatinut edellisten vaalien perusteella oman ennusteensa vaalin tuloksesta.

Hänen ennusteensa mukaan demarit ja perussuomalaiset kävivät varsinaisena vaalipäivänä vielä henkien taiston, vaikka mielipidetiedustelut ovatkin ennustaneet sosiaalidemokraateille ykköspaikkaa.

– Vaikka ennakkoäänten perusteella puolueilla olisi useiden prosenttiyksiköiden ero demareiden hyväksi, vaalipäivän tulos menee hyvin tiukalle. Demarit tulevat jonkin verran alas, perussuomalaiset puolestaan nousevat. Ero voi olla hyvinkin pieni, mutta demarit ovat ykkösenä.

Ylen tulosennusteen perusteella Backmanin arvio osui hyvin lähelle. Ero demareiden ja perussuomalaisten välillä oli supistunut vajaaseen prosenttiyksiköön, paikoissa yhteen edustajaan.

Ennuste on kuitenkin ennuste. Lopullisissa tuloksissa Backman uskoo demareiden paalupaikkaan

Backmanin oma paluu eduskuntaan ei onnistunut. Ääniä konkarin olisi pitänyt pari tuhatta enemmän kuin niitä heltisi.

Omaan tulokseensa hän ei ollut pettynyt, mutta etenkin oman vaalipiirin miesehdokkaiden kehno menestys harmitti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt