Eduskuntaan nousemassa oleva Pirkka-Pekka Petelius aikoo avata kuoharipullon: “Ei tässä mitään kännejä vedetä”

Julkaistu:

Näyttelijänä ja radion Luontoillan juontajana tunnettua Peteliusta odottaa uusi ura eduskunnassa.
65-vuotias näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius on menossa läpi vihreiden edustajana Uudeltamaalta.

Kun vaalipiirin äänistä on laskettu noin neljännes, Peteliukselle on kirjattu 1 370 ääntä. Hän on vihreiden toiseksi suosituin ehdokas Uudellamaalla. Yhteensä vihreille on luvassa viisi paikkaa, joten Peteliuksen asema vaikuttaa vankalta.

– Oikein hyvät tunnelmat, Petelius kommentoi läpimenoaan ja korostaa, että eduskuntaanhan hän on juuri pyrkinyt.

– Todennäköisesti mennään kotiin tästä. Ehkä avataan kuoharipullo, ehkä ei. Onkos tämä tarpeeksi mattinykäsmäisesti vastattu? Ei tässä mitään kännejä vedetä.


Petelius on valmis uusiin tehtäviin.

– En halua tylsistellä, mutta tästä se työ vasta alkaa.

– Meillä on paljon isoja asioita, joita pitää ratkaista ja suuntaa pitää muuttaa – eikä ihan pikkuisenkaan. Kaikkein tärkeimpiä ovat ilmaston lämpenemisen torjuminen, koulutuksen kunnianpalautus jo varhaiskasvatuksesta asti, jatkokoulutuksesta korkeakoulujen rahoitus.

Peteliuksen mukaan tarkoitus on, että koulutus takaa paitsi hyvän työllisyysasteen myöskin yhdenvertaiset lähtökohdat kaikkien elämään.

– Kaikki asiat liittyvät toisiinsa unohtamatta luonnonsuojelun merkitystä, koska sillä palvellaan myöskin päästöjen sidontaa. Luontoa suojelemalla ajamme myös ilmastoasiaa. Nämä ovat isoja asioita, ja meidän pitää vakavasti suhtautua niiden hoitamiseen.

Aiotko vielä näytellä?

– En ole ajatellut niin pitkälle, yritän keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Siinä vaiheessa kun alan näytellä, on kansanedustajan työtä takana jo 16 vuotta. Se on aika kaukana, Petelius vitsaili viitaten neljään kansanedustajakauteen.


Tekeekö mieli hypellä?

– Ei. Olen erittäin nöyrällä ja hyvällä mielellä siitä, että se asia, johon olen pyrkimällä pyrkinyt on onnistunut. Olen päässyt sen suhteen maaliin, mutta en sentään hyppelemään rupea. Mutta motivoitunut ja innostunut olen.

Lue lisää: Näin julkkikset saivat ennakkoääniä: näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius nousemassa eduskuntaan

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt