Siniset nollakerhoon – jäämässä kokonaan ulos eduskunnasta

rac

Julkaistu:

Sininen tulevaisuus on saamassa vain prosentin verran kaikista äänistä.
Kun äänistä oli laskettu noin puolet, Sinisen tulevaisuuden vaalitulos näyttää siltä, että kannatus jää prosentin luokkaan ja koko puolue joutuu jättämään eduskunnan.

Parasta äänipottia Sinisten listoilla on keräämässä Jari Lindström Kaakkois-Suomen vaalipiirissä ja Jussi Niinistö Uudellamaalla. Molemmat siis olisivat kuitenkin jäämässä ulos eduskunnasta.

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho totesi vaillinaisen ennakkoäänituloksen olevan pettymys, jos kansanedustajien määrä jää sinisillä nollaan. Hän toteaa, ettei tulos vastaisi tavoitetta. Hän uskoo kuitenkin, että tulos voi vielä muuttua.

STT kertoi, että Terhon mukaan on ollut jo saavutus olla mukana näissä vaaleissa, kun ottaa huomioon, että kampanja pistettiin pystyyn ilman rahaa. Hän sanoi, ettei sinisiä ole nujerrettu eikä nujerreta koskaan.

Aiemmin illalla Sinisten vaalivalvojaisissa Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo piti yllä mahdollisuutta jopa pääsystä hallitukseen.

STT:n mukaan Elo naljaili puheessaan punavihreille ja erityisesti SDP:n puheenjohtajalle Antti Rinteelle ja ilahdutti yleisöä vakuuttamalla, ettei lähde hallitukseen punavihreiden kanssa.

Katso eduskuntavaalien kaikki tulokset tästä artikkelista.