Juha Sipilä pyöritteli jatkoaan rökäletappion jälkeen – ”Katsotaan isänmaan ja puolueen asiat ensin”

rac

Julkaistu:

Ennakkoäänet povaavat keskustalle historiallisen huonoa vaalitulosta. Puheenjohtaja Sipilä ei ole kuitenkaan vielä eroamassa tai viemässä puoluetta oppositioon.
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei peitellyt vaalivalvojaisissa pettymystään, vaikka sanoikin osanneensa odottaa jotain tällaista vaaligallupeista.

– Tämä on suuri vaalitappio, mutta samalla on onniteltava voittajia, sanoi keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä IS:n vaalilähetyksessä.

Muutama viikko takaperin pääministeri Sipilä kaatoi hallituksen ”tulos tai ulos” -periaatteensa mukaisesti.

Sipilä ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan, päteekö sama periaate myös hänen asemaansa keskustan johdossa.


Kun IS:n politiikan toimittaja Timo Haapala kysyi Sipilältä, aikooko tämä jättää keskustan johdon ennen vuoden 2020 puoluekokousta, Sipilä pyöritteli:

– Niiden mietintöjen aika on myöhemmin. Katsotaan nyt isänmaan asiat ja puolueen asiat ensin, sitten katsotaan omat asiat.

Karmeasta tuloksesta huolimatta Sipilä ei ollut vielä viemässä keskustaan oppositioon.

– Katsotaan vaalitulos ensin loppuun saakka.
Ennakkoäänten perusteella keskusta on menettämässä 18–20 paikkaa eduskunnasta. Kello 20.50 aikaan keskusta oli kiinni 15,4 prosentin kannatuksessa.

Ennakkoäänten perusteella keskustan tulos olisi huonoin yli sataan vuoteen. Huonommin meni viimeksi vuonna 1916, kun Maalaisliitto sai vaaleissa 9 prosenttia äänistä.