Näin julkkikset saivat ennakkoääniä: näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius nousemassa eduskuntaan

Julkaistu:

Ennakkoäänten perusteella vaikuttaa siltä, että useat julkkisehdokkaat ovat saamassa paikan eduskunnassa.
Heidän joukossaan on 1036 ennakkoääntä Uudellamaalla kerännyt näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius. Kello 20 julkistetun ennakkoäänimäärän pohjalta näyttää siltä, että hän saattaa nousta eduskuntaan.


Myös kirjailija Katariina Souri pyrkii vihreiden listoilta eduskuntaan Uudeltamaalta. Sourin ennakkoäänien määrä on 387. Ennakkoäänien perusteella hän ei näyttäisi olevan pääsemässä Arkadianmäelle.


Keskustan listoilta eduskuntaan pyrkivät kiinteistövälittäjä Kaisa Liski (187 ennakkoääntä), vuoden 1993 Miss Suomi Tarja Smura (111), hyvinvointialan yrittäjä Piia Koriseva (147) ja Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen basisti Sami Helle (29) näyttävät myös ennakkoäänten perusteella jäävän rannalle.


Ennakkoäänten perusteella näyttää siltä, että kehnosti on käymässä myös rkp:n listoilta eduskuntaan pyrkiville, mallina ja juontajana julkisuuteen nousseelle yrittäjä Janina Frylle (207) sekä entiselle NHL-jääkiekkoilija Sean Bergenheimille (339).


Liike Nytin tunnetuimpia kasvoja on mediapersoona Joel Harkimo (903), liikkeen perustajan Hjallis Harkimon poika. Joel Harkimo ei ole näillä näkymin nousemassa eduskuntaan, mutta isä-Harkimo (1713) on säilyttämässä paikkansa.


Kokoomuksella on yksi tv:stä tuttu nimi, koomikko ja Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren entinen avustaja Lotta Backlund (606). Kokoomuksen listoilta eduskuntaan pyrkii myös Mervi Katainen (715), joka moni muistaa ex-pääministeri Jyrki Kataisen puolisona. Kummankaan ennakkoäänet eivät ennakoi paikkaa eduskunnassa.


Vasemmistoliiton julkkisnimiä edustaa muun muassa näyttelijä-ensihoitaja Outi Alanen. 255 ennakkoääntä ei enteile läpimenoa.


Sdp:n listoilta eduskuntaan pyrkivä Eveliina Heinäluoma (2331) on ennakkoäänten perusteella menossa läpi kuten myös keskustan Eeva Kalli (3064). He ovat pitkään eduskunnassa istuneiden, nyt eduskunnan jättävien Eero Heinäluoman ja Timo Kallin tyttäret.


Sdp:n listoilla on myös Marko Asell, jota on viime aikoina nähty tosi-tv-sarjassa Selviytyjät. Ex-kansanedustaja keräsi 3112 ennakkoääntä, mikä lupailee paluuta eduskuntaan.

Tiedot perustuvat kello 20 julkistettuihin ennakkoäänimääriin. Osa ennakkoäänistä oli tuolloin vielä laskematta.

Artikkelia päivitetty: tiedot perustuvat kello 20 julkistettuihin ennakkoäänimääriin, jolloin osa ennakkoäänistä oli vielä laskematta.

Hae mitä tahansa vaaleihin liittyvää tulostietoa kirjoittamalla alla olevaan ikkunaan: