Siniset odottivat paikkaa tai kahta reippaassa ravintolatunnelmassa – ”Kävi miten kävi, on tilipäivä”

Julkaistu:

Eduskuntavaalit 2019
Sinisten vaalivalvojaisissa helsinkiläisravintolassa kuuman tunnelman varmistaa tilan pienuus.
Seitsemän aikaan illalla ravintola Vastarinnan kiiski oli jo täynnä, tuopeissa olutta ja puheenporina hyväntuulinen, vaikka kyselyt eivät lupaa illaksi voitonjuhlia. Sinne tänne on ripoteltu kylttejä#siniset turvaa ja ikkunoihin teipattu samaa sanomaa toistavia julisteita, joissa puheenjohtaja Sampo Terho hymyilee lempeästi.

Työministeri, ensimmäinen varapuheenjohtaja Jari Lindström on ollut paikalla jo hyvissä ajoin ja kippistää pöytäseurueensa kanssa sinisten kunniaksi. Lindström vakuuttaa STT:lle, että vaalipäivä on iloinen asia eikä täällä vietetä hautajaisia.

– Lähtökohdat, kun muistaa mistä lähdettiin, oli aikamoinen savotta, että saatiin ylipäänsä aluksi puolue kasaan. Kaikki gallupit veikkaa, ettei meiltä mene kukaan läpi, mutta me haluamme tapella gallupeja vastaan.

Sinisillä on seitsemäntoista kansanedustajaa ja viisi ministeriä, mutta kyselyiden perusteella yksikin paikka on eduskuntavaaleissa tiukassa.

Pöydissä arvuutellaan, onko ulkoministeri Timo Soini tulossa valvojaisiin. Lindströmin mukaan tästä ei ole tietoa, mutta Soini on kiertänyt ahkerasti vaalikentillä.

Sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo pitää ennen seitsemää nostatuspuheen, jossa hän vakuuttaa sinisten kannatuksen voivan yllättää.

– Tänä iltana, kävi miten kävi, on tilipäivä, Elo lupaa.

Puheessaan hän naljailee punavihreille ja erityisesti Sdp:n puheenjohtajalle Antti Rinteelle ja ilahduttaa yleisöä vakuuttamalla, ettei lähde hallitukseen punavihreiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt