Halla-aho tanskalais­lehdelle: Minulla ei ole henkilö­kohtaista kunnian­himoa pääministeriksi – tai muuksikaan ministeriksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja kertoo myös tehneensä päätöksen puheenjohtajana jatkamisesta, mutta ei kerro sitä vielä.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) teki vaalityötä Järvenpään torilla viikonloppuna.

14.4.2019 0:46

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa motivoi maahanmuuttopolitiikan muuttaminen, mutta pääministeriksi tai edes muuksi ministeriksi hän ei itse halaja. Auki on sekin, aikooko hän pyrkiä jatkamaan puolueensa puheenjohtajana.

– Aion parhaani mukaan hyödyntää mahdollisen vaalivoittomme ideoimme edistämiseen. Mutta rehellisesti: minulla ei ole mitään henkilökohtaista kunnianhimoa nousta pääministeriksi tai saada muitakaan ministerinsalkkuja. Se ei ole minulle tärkeää, Halla-aho kertoi tanskalaislehti Politikenin haastattelussa.

Halla-aho arvioi silti, että on mahdollista, että hänestä tulee pääministeri.

– Kaikki on mahdollista.

Poliitikon rooli on Halla-ahosta erittäin kuluttava. Kunnianhimo, halu olla julkisuudessa ja suosittu voisi tasapainottaa työn raskautta.

– Mutta jos sinulla ei oikeastaan ole näitä henkilökohtaisia tavoitteita, niin... Halla-aho sanoo.

Ylen torstaina julkaistussa kannatusmittauksessa perussuomalaiset oli noussut Suomen toiseksi suosituimmaksi puolueeksi ohi kokoomuksen. Puoluetta kannatti 16,3 prosenttia vastaajista, Ylen vaaliasiantuntija kehui noususta Halla-ahoa.

Halla-aho kertoo, että häntä motivoi Suomen maahanmuuttopolitiikan muuttaminen. Hänen poliittisena strategianaan on tehdä perussuomalaisista niin suuri, että muut puolueet joutuvat muuttamaan linjaansa. Halla-aho kertoo, että näin jo tapahtunut Tanskassa ja sama on nähtävissä Itävallassa.

Halla-aho uskoo, että muutos on oikeasti mahdollinen ja voi tapahtua nopeasti myös Suomessa.

Perussuomalaisilla on puoluekokous kesäkuun lopulla. Aikooko Halla-aho pyrkiä jatkamaan puolueen puheenjohtajana?

– Olen kyllä tehnyt päätökseni, mutta julkistan sen vasta europarlamenttivaalien jälkeen. En halua sekoittaa vaalikampanjaa, hän sanoi Politikenille.

Katso alta Jussi Halla-ahon vastaukset olennaisiin kysymyksiin ISTV:n Vaaligrillissä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?