Pikkusisko Suvi paljastaa: perheen perustaminen teki Sampo Terhosta onnellisemman miehen - Politiikka - Ilta-Sanomat

Pikkusisko Suvi paljastaa: perheen perustaminen teki Sampo Terhosta onnellisemman miehen

– Meillä on ollut kausia, jolloin emme ole voineet olla yhtä mieltä edes siitä, kuuluuko maksalaatikossa olla rusinoita, Sinisten puheenjohtajan Sampo Terhon pikkusisko Suvi kertoo.

Sampo Terho ja hänen puolisonsa Maija Sihvonen puolustusministerin uudenvuodenpäivän vastaanotolla 2019.­

13.4.2019 6:34

Sinisten puheenjohtajan Sampo Terhon kolme vuotta nuorempi pikkusisko Suvi on seurannut veljensä uraa mielenkiinnolla. Hän sanoo, että isoveli otti perussuomalaisten hajoamisen raskaasti.

– Me kaikki toivoimme, että puolue olisi voinut pysyä yhtenä porukkana. Aika raskaasti hän sen otti, kun hajoaminen tuntui väistämättömältä. Ovathan ne olleet aika työn täyteisiä vuosia sen jälkeen.

Suvin mukaan Sampolla on kuitenkin ”uskomaton stressinsietokyky”.

– Totta kai läheisenä näkee muita paremmin, että nyt väsyttää, mutta ei sellaista kiukkuisuutta meille näytetä.

Suvi-siskon mukaan Sampo Terho oli lapsena luonteeltaan ”tyypillinen esikoinen”. Tuolloin mikään ei kuitenkaan vielä viitannut siihen, että Terhosta tulisi vielä jokin päivä ammattipoliitikko. Kuvassa Sampo Terho Linnanmäellä vuonna 1984.­

Suvi-sisko sanoo, että veljen uraa seuratessa tunne on kuitenkin ollut ristiriitainen, sillä sisarukset eivät jaa täysin samanlaisia näkemyksiä politiikasta.

– Vähän kahtalaisella mielellä aina katselen, sillä oma puoluekanta on hyvin erilainen. Toisaalta on vähän surullista, kun oikeistopuolueille tulee menestystä. Mutta samalla on ihana nähdä, kun toinen menestyy ja tietää, että hän on varmasti tehnyt työtä sen menestyksensä eteen.

 Perheen perustaminen on kyllä tehnyt Samposta paljon onnellisemman miehen. Hymy on herkemmässä nykyään kuin aikaisemmin.

Suvin mukaan hänen veljensä poliittinen arvomaailma ei ole peruja ainakaan lapsuudenkodista, jossa ei juurikaan politiikkaa puhuttu.

– Meillä on ollut vähän kaikkia poliittisia kantoja, jokainen on kyllä saanut valita ihan omansa. Mutta ei meillä väittelyyn, eikä varsinkaan riitelyyn tarvitse käyttää aikaa. Osataan kyllä yleensä kuunnella toistemme mielipiteitä ihan rauhallisessa hengessä.

Yhteisestä lapsuudesta kodissa Kirkkonummella ja mummolassa Kannelmäessä mieleen ovat jääneet etenkin yhteiset kesät ja cow boy -leikit.

– Murrosiässä aika luonnollisesti molemmat lähtivät omille poluilleen, ja otimme etäisyyttä. Meillä on ollut kausia, jolloin emme ole voineet olla yhtä mieltä edes siitä, kuuluuko maksalaatikossa olla rusinoita vai ei.

Nykyään sisarusten ei tarvitse enää riidellä.

– Vaikka ollaan aika erimielisiä, niin ne ovat ne asiat, jotka ovat vastakkain.

 Voimakkaasti hän johti minua ja nuorempaa serkkua. Enemmän ajattelenkin, että hänessä oli johtajan ainesta.

Suvi-siskon mukaan Sampo-veli oli lapsena luonteeltaan ”tyypillinen esikoinen”. Tuolloin mikään ei kuitenkaan vielä viitannut suoraan siihen, että Terhosta tulisi vielä jokin päivä ammattipoliitikko.

– Voimakkaasti hän johti minua ja nuorempaa serkkua. Enemmän ajattelenkin, että hänessä oli johtajan ainesta. Hyvä puhuja ja esiintyjä hän on ollut aina ja kiinnostunut laajasti yhteiskunnallisista asioista.

Veljen parhaiksi puoliksi Suvi lukee keskustelutaidot, huumorintajun ja omistautumisen sekä poliitikkona että isänä.

– Ministerin aikataulut on aika mahdottomia, mutta hän löytää aina aikaa lapselleen.

– Perheen perustaminen on kyllä tehnyt Samposta paljon onnellisemman miehen. Hymy on herkemmässä nykyään kuin aikaisemmin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?