Sipilän ja Halla-ahon sanasota jatkuu – Sipilä syyttää perussuomalaisia ”yhden ihmisen kimppuun käymisestä”

rac

Julkaistu:

Sipilä kritisoi IS:n vaaligrillissä Halla-ahoa populistisista heitoista.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) syytti viime viikolla Oulussa järjestetyssä vaalitentissä perussuomalaisia siitä, että he hakevat valtaa ”hirvittävillä asioilla flirttailemalla”.

– Kaikki ulkomaalaiset leimataan lapsenraiskaajiksi ja sosiaalipummeiksi. Ei ole oikein pitää ulkomaalaisia lähtökohtaisesti rikollisina ja loiseläjinä, Sipilä kommentoi vielä seuraavana päivänä tiedotteessaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vastasi Sipilälle IS:n vaaligrillissä viime perjantaina.

– Sipilä näyttää olevan paitsi täysin häpeämätön, myös täydellisen kyvytön ymmärtämään niitä syitä, joiden vuoksi keskustan kannatus on kärsinyt niin paljon Pohjois-Suomessa, Halla-aho sanoi ja viittasi Oulun seksuaalirikosvyyhtiin, josta annettiin ensimmäinen tuomio maaliskuun lopulla.

Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Timo Haapala kysyi Sipilältä maanantaina IS:n vaaligrillissä, miltä Halla-ahon puheet kuulostavat.

– Ei tämä mitään uutta häneltä ole, hän on laukonut kaikennäköistä, mikä on populistista. Se ehkä auttaa hänen kannatustaan, mutta ei se auta sitä, kun vaalien jälkeen pitää pystyä yhdessä tekemään töitä, Sipilä sanoi.

– Kyllä tämä on erikoista ollut tämä heidän kampanjansa, käydään yhden ihmisen kimppuun yhdellä asialla, tehdään syypää kaikkeen. Paras, mistä minua on syytetty, on Limingan maanjäristys, sain neljä sähköpostia siitä, että sekin oli Sipilän syytä, Sipilä jatkoi.

Haapala kysyi Sipilältä, mahtuisiko hän Halla-ahon kanssa samaan hallitukseen.

– Kyllä on vaikea kuvitella, että pystyisi henkilökohtaisen luottamuksen rakentamaan, siinähän tehdään tiiminä töitä, joka päivä pitää katsoa silmiin ja pystyä luottamaan, Sipilä vastasi.

Sipilä kertoi ymmärtävänsä oululaisten pelon ja huolen, mutta toisti kantansa siitä, että hän ei ymmärrä, että ”tällä asialla flirttaillaan”.

– Perussuomalaiset olivat hallituksessa, kun maahanmuuttokriisi tuli ja yhdessä ollaan tehty toimenpiteitä, melkein 80:n toimenpiteen lista ja tilanne on hallussa tällä hetkellä. Ollaan tehty myös EU:ssa päätöksiä, muun muassa Turkki-sopimus, jota oppositio Suomessa arvosteli kovin sanoin, nyt se arvostelu on muuttunut näiden tapahtumien jälkeen hyväksynnäksi.IS:n vaaligrillissä puitiin myös Sipilän lupausta antaa Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Sipilän puheita on epäilty, koska alun perin Sipilä kertoi, että talossa olisi tilaa 20 henkilölle. Myöhemmin Sipilä on tarkentanut, että taloon olisi majoitettu vain yksi kristitty perhe.

– Olen vähän turhan rehellinen, kun vastaan, että montako sinne sopisi. Kysymys oli kuusihenkisestä perheestä, siihen taloon olisi pystynyt ehkä majoittamaan kolmekin perhettä, Sipilä kommentoi asiaa vaaligrillissä.

Perhettä ei koskaan majoitettu Sipilän kotiin turvallisuusseikkojen vuoksi – Sipilän mukaan ”kuusihenkinen perhe aidosti uhattiin tappaa”.

– Se piti lopulta perua, kun vihanpito olisi mennyt heitä kohtaan sellaiseksi, että en voi sellaista vastuuta ottaa, mieluummin otan itseeni sen vihan.

Sipilä totesi myös, että kymmenet tuhannet ihmiset ihmiset käyttivät turvapaikkajärjestelmää hyväksi pakolaiskriisin aikana.

– Sehän tämän hallitsemattoman maahanmuuttokriisin ydin olikin, monet eivät olleet siinä tilanteessa kuin tämä kuusihenkinen perhe.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt