Halla-aho iskee takaisin Sipilälle: ”Paitsi täysin häpeämätön, myös täydellisen kyvytön ymmärtämään keskustan kannatuksen laskua”

Perussuomalaisten Halla-aho antaa IS:n vaaligrillissä Juha Sipilälle (kesk) takaisin tältä kuluneella viikolla kuulluista lausunnoista.

5.4.2019 16:01

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sätti tänään perjantaina Ilta-Sanomien vaaligrillissä pääministeri Juha Sipilää (kesk) Oulun seksuaalirikosten ala-arvoisesta käsittelystä julkisuudessa ja oman vaalipiirinsä tuntojen huonosta ymmärtämisestä.

– Sipilä on minun mielestäni hoitanut todella mauttomasti ja tökerösti näitä tapauksia julkisuudessa, hän on lähinnä syyllistänyt ihmisiä vihapuheesta. Suomalaiset ovat Oulussa aivan oikeutetusti ja ymmärrettävästi huolissaan ja vihaisia.

Halla-ahon kommentit olivat vastaus Sipilän tällä viikolla kuulluille lukuisille perussuomalaisiin kohdistuneille heitoille.

Sipilä aloitti Halla-ahon sättimisen maanantaina Oulussa, jossa hän kuvaili perussuomalaisten politiikkaa ”iljettäväksi hirvittävillä asioilla flirttailuksi”. Tiistaina Sipilällä tuntui edelleen olevan kova tarve purkaa mielipiteitään perussuomalaisista ja jatkoikin puolueen haukkumista tiedotteen muodossa.

Sipilä mainitsi tiedotteessaan puolueista ainoana nimeltä Ylen viimeisimmässä kannatuskyselyssä keskustan ohi kolmanneksi nousseen perussuomalaiset.

Lue lisää: Pääministeri Sipilältä raju purkaus maahanmuutosta – viesti suoraan Halla-aholle: ”Sivistysvaltiossa ei kaikkia ulkomaalaisia leimata”

Halla-ahon mukaan Sipilä ei ole kuitenkaan kyennyt ymmärtämään edes oman vaalipiirinsä todellisia tuntoja.

– Sipilä näyttää olevan paitsi täysin häpeämätön, myös täydellisen kyvytön ymmärtämään niitä syitä, joiden vuoksi keskustan kannatus on kärsinyt niin paljon Pohjois-Suomessa, Halla-aho sanoi.

Puoluejohtajat kohtasivat viime maanantaina vaalitentissä Oulussa.

Halla-aho viittaa etenkin Oulun julkisuudessa käsiteltyihin seksuaalirikoksiin, joita Sipilä ei ole hänen mukaansa hoitanut asiaan kuuluvalla tavalla.

– Hän ilmeisen vilpittömästi ei ymmärrä, mistä ihmiset ovat tuohtuneita, miksi he ovat närkästyneitä ja tyytymättömiä tapaan, jolla pääministeri on niin sanotusti hoitanut kriisiä, joka siellä on nyt käynnissä, Halla-aho sanoi.

Halla-ahon mukaan Sipilän ja muiden poliitikkojen suurin synti on se, ettei Oulun seksuaalirikosten kaltaisia tosiasioita osata edes tunnustaa.

– Näitä samoja tapauksia on ollut Suomessa niin kauan kuin humanitääristä maahanmuuttoa on tänne suuntautunut laajemmassa mitassa viimeisten 30 vuoden aikana. Nyt niitä vain sattui tulemaan kerralla niin paljon julkisuuteen, että normaali vaikenemistaktiikka ei enää tällä kertaa toiminut. Tätä tosiasiaa Juha Sipilä, samoin kuin monet muut poliitikot eivät oikein tunnu ymmärtävän. Tällaiset ilmiöt eivät ole vältettävissä, jos sallitaan tämänkaltaista maahanmuuttoa.

Sen sijaan perussuomalaiset on hänen mukaansa johdonmukaisesti tuonut esiin maahanmuuton taloudellisia ja sosiaalisia kielteisiä lieveilmiöitä vuosien ajan.

– Siinä vaiheessa kun ne varoitukset realisoituvat, niin ei tietenkään ole aika lopettaa niistä asioita puhumista. Sillä tosiasioiden tunnustaminen on ensimmäinen askel kohti ongelmien ratkaisua.

Hän muistutti jälleen IS:n vaaligrilllissä Sipilää myös tämän neljän vuoden takaisesta lupauksesta antaa Kempeleen kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön.

– Tietenkin pitää muistaa myös Sipilän henkilökohtainen vastuu siitä, että hän esitti vuona 2015 televisiossa avoimen kutsun lupaamalla talonsa Kempeleestä turvapaikanhakijoiden majoittamiseen. Hän on myös esittänyt jälkikäteen tarinoita kutsuun liittyen, jotka eivät oikein synkkaa alkuperäisten lausuntojen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?