Puoluejohtajien vaalitentti Oulussa – kenen kanssa olisit mieluiten sähköttömässä mökissä? - Politiikka - Ilta-Sanomat

Puoluejohtajien vaalitentti Oulussa – kenen kanssa olisit mieluiten sähköttömässä mökissä?

Puheenjohtajat olivat sanomalehti Kalevan ja Yle Oulun järjestämässä puolen Suomen vaalitentissä.

Puheenjohtajat maanantaina Oulussa järjestetyssä vaalitentissä.

1.4.2019 13:46

Kenen puoluejohtajan kanssa olisit lumimyräkässä, Pohjois-Suomessa, kaukana auraamattomien teiden takana, korkeiden sähkönsiirtohintojen vuoksi sähköttömässä mökissä viettämässä aikaa?

Puolen Suomen vaalitentin lopuksi tentin vetäjät yrittivät selvittää puolueiden mieluisinta hallituskumppania. Puoluejohtajat eivät suosikkikumppaniaan paljastaneet, vaan heittivät leikiksi.

Kysymykseen sai vastata ensin puheenjohtaja Antti Rinne (sd), joka ensin kieltäytyi nimeämästä suosikkiaan, mutta pitkähkön oman johdattelunsa jälkeen teki oman valintansa.

– Ottaisin kaikki mukaan. Ottaisin ton Jussin, Rinne totesi.

Seuraavat vastaajat jo perustelivat valintojaan.

– Ottaisin Sarin. Hän on tottunut kävelemään. Jos sieltä pois pitäisi päästä, olisi hyväkuntoista seuraa, puheenjohtaja Petteri Orpo (kok) sanoi.

Puheenjohtaja Sari Essayah (kd) oli vastausvuorossa Orpon jälkeen. Ex-huippukävelijä Essayah ei puheenjohtajaa nimennyt, vaan kyseli Orpon kommentin jälkeen, kuka puheenjohtajista on kovakuntoisin.

Muut tentattavat jollain kriteereillä mieluisamman mökkikumppanin kuitenkin nimesivät.

– Kun paikallisia oloja olisi hyvä tuntea, ottaisin Pirkon, puheenjohtaja Pekka Haavisto (vihr) totesi ja valitsi seurakseen puheenjohtajaansa tuuranneen Pirkko Mattilan (sin).

– Ottaisin voimakastahtoisen naisen. Se olisi Li, niin ikään puheenjohtajaansa sijaistanut Eva Biaudet (r) sanoi.

– Ottaisin Sarin. Ja jos Sarilla olisi parhaat suhteet yläkertaan, jos lumimyrsky yllättää, sijaispuheenjohtajana tentissä ollut ministeri Pirkko Mattila tokaisi.

– Minulla olisi hyvää aikaa pohtia Pekan kanssa, miten noille sähkön siirtohinnoille kävi, Li Andersson (vas) heitti Caruna-kauppojen aikana omistusministerinä olleelle Haavistolle.

– Luulen, että se olisi Antti. Ei olisi kumpikaan vastentahtoisessa seurassa siellä, puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) totesi.

Paavo Väyrynen (tl) puhuisi mökissä ulkopolitiikkaa Haaviston kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?