Presidentti Niinistö muistutti vaalien alla unohdetusta aiheesta: ”Olisi hyvä keskustella, mitä linjaa kukin tavoittelee”

Julkaistu:

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi Twitterissä Ilta-Sanomien toimittajan Timo Haapalan kirjoittamaa kommenttia: ”Tätä onkin kaivattu”
Presidentti Sauli Niinistön mukaan eduskuntavaalien alla olisi hyvä keskustella siitä, millaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa kukin tavoittelee.

– Eduskunta määrittelee Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan peruslinjat selonteossaan. Niitä noudatetaan. Siksi vaalien alla olisi hyvä keskustella, mitä linjaa kukin tavoittelee, Niinistö tviittasi.
Hieman aiemmin Niinistö kommentoi Twitterissä Ilta-Sanomien toimittajan Timo Haapalan kommenttia siitä, mistä vaaleissa ei puhuta vaikka pitäisi. Haapalan mukaan ulko- ja turvallisuuspolitiikka on talous- ja työllisyyspolitiikan ohella tyystin kadonnut vaalikeskusteluista.

Timo Haapalan Kommentti: Myös ulko- ja turvallisuuspolitiikka on unohtunut vaalikeskustelusta – vaikka eduskunta päättää Natosta

Niinistö totesi tviitissään, että tätä onkin kaivattu.
Presidentti johtaa perustuslain mukaan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa.