Halla-aho Ylen tentissä: ”Ei pidä tehdä yleistyksiä muutamien törkyturpien takia”– tavoitteena vähintään 8 prosentin kannatus - Politiikka - Ilta-Sanomat

Halla-aho Ylen tentissä: ”Ei pidä tehdä yleistyksiä muutamien törkyturpien takia”– tavoitteena vähintään 8 prosentin kannatus

Ylen puheenjohtajatentissä oli tänään vuorossa perussuomalaiset.

Ylen puheenjohtajatentissä oli tänään vuorossa Jussi Halla-aho (ps).

28.3.2019 22:27

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) joutui ottamaan kantaa puolueensa nuorisojärjestön radikaalimman siiven ajatuksiin.

Perussuomalaisten nuorisojärjestössä vaikuttaa joukko ovat niin sanottuja etnonationalisteja, jotka määrittelevät suomalaisuuden yhteisen kielen ja perimän perusteella.

Halla-aholta kysyttiin Ylen puheenjohtajatentissä, missä menevät perussuomalaisen puolueen rajat.

Halla-aho ei tuominnut nuorisojärjestönsä piirissä liikkuvaa jyrkempää ajattelua.

– Olen korostanut sitä, että tiukka maahanmuuttopolitiikka ei edellytä minkäänlaista etnonationalistista ajattelua. Meillä puolueessa vallitsee demokratia. Ihmiset voivat esittää erilaisia mielipiteitä, Halla-aho sanoi Ylen tentissä.

Puheenjohtaja Halla-aho ei uskonut, että nuorisojärjestön etnonationalismi on tulevaisuudessa perussuomalaisten vallitseva ajattelutapa.

– En minä usko. Meillä on hyvä yhteistyö nuorisojärjestön kanssa.

– Ei pidä tehdä yleistyksiä muutamien törkyturpien takia, Halla-aho totesi puheenjohtajatentissä.

Ylen tentissä Halla-aholta ei juuri kysytty maahanmuutosta.

Omaksi minimitavoitteekseen huhtikuun vaaleissa Halla-aho sanoi sen, että puolueen kannatus pitää olla parempi, ja kansanedustajia pitää olla enemmän kuin hänen aloittaessaan puheenjohtajana kesäkuussa 2017.

Perussuomalaisten kannatus oli tuolloin noin kahdeksan prosenttia ja puolueen jakautumisen jälkeen sille jäi 17 kansanedustajaa.

– Puolueen tavoitteet ovat luonnollisesti korkeammalla, Halla-aho sanoi.

Ennen hajoamistaan perussuomalaiset oli hallituksessa kaksi vuotta.

Halla-aholta tivattiin monin eri kysymyksin, mistä hallituksen tekemisistä puolue voi ottaa kunniaa tai miksi puolue meni hallituksessa muun muassa leikkaamaan perusturvasta ja hyväksymään Kreikan tukipaketit.

Halla-aho ei suoria vastauksia antanut ja perusteli sillä, että puolueen kannatus puolittui jo hallituksen ensimmäisen vuoden aikana.

– Tässä tilanteessa olisi vastuutonta jatkaa entisen johdon politiikkaa, Halla-aho totesi.

Perussuomalaiset on ehkä ainoa puolue, joka kertoo olevansa valmis leikkauksiin.

Maahanmuuton ja kehitysavun lisäksi puolueohjelmissa leikkauskohteita ei juuri mainita.

Ylen tenttijät kysyivät muutamaan kertaan, mistä puolue on valmis leikkaamaan, ja mitkä ovat perussuomalaisten keinot saada vaikeasti työllistyvät työttömät töihin.

Halla-aho ei konkreettisia vastauksia antanut.

Halla-ahon mukaan julkinen talous ei voi perustua velanotolle tai kansalaisomaisuuden myynnille, ja että jaettavaa kakkua pitää kasvattaa.

– Emme halua leikata juustohöylällä. Politiikka on valintojen tekemistä. Toissijaisista menoista on leikattava, Halla-aho sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?