Sinisten vaalipäällikkö valittaa jatkuvasta häiriköinnistä – Perussuomalaiset kiistävät uhkailun: ”Joitakin kirjoituksia verkossa on”

Perussuomalaisten vaalipäällikön Uudeltamaalta ja Helsingistä eivät ole havainneet häiriköintiä vaaliteltoilla.

Jussi Halla-aho kommentoi Korson tapahtumaa, jossa Timo Soinia yritettiin lyödä.

24.3.2019 19:05

Perussuomalaisten vaalipäälliköillä ei ole havaintoja vaaliteltoilla tapahtuneesta häiriköinnistä. Perussuomalaisista irtautuneen Sinisen tulevaisuuden vaalipäällikön Pekka Sinisalon mukaan puolueen vaalikampanjointia on häiritty uhkaavalla ja epäasiallisella käytöksellä jo tammikuusta asti. Siniset saavat hänen mukaansa kuulla erityisesti ”loikkari” ja ”petturi” -tyyppisiä kommentteja.

Tänä aamuna tilanne kiristyi Korsossa jopa käsirysyyn asti, kun Soldiers of Odin -takkiin pukeutunut mies yritti lyödä Sinisten kansanedustajaa, ulkoministeri Timo Soinia.

– Sen mitä olen itse seurannut, niin en ole huomannut mitään häiriköintiä vaaliteltoilla, sanoo Perussuomalaisten Uudenmaan piirin vaalipäällikkö Mika Savilahti.

Savilahti sanoo viikonlopun aikana useilla paikkakunnilla Uudellamaalla ja käyneensä myös Turussa. Kaikkialla hänen mukaansa vaalikamppailua on käyty rauhallisissa merkeissä.

– Sinisten ja Perussuomalaisten teltat sattuvat monissa paikoissa olemaan jännästi melko lähekkäin, Savilahti sanoo.

– Mutta asialinjalla on menty.

Savilahti sanoo käyneensä teltoilla myös juttelemassa entisten puoluekavereidensa kanssa, jotka nyt ovat Sinisiä.

Perussuomalaisten Helsingin vaalipäällikön Marko Ekqvistin mukaan kukin ehdokas tekee taustatiimeineen omaa vaalityötään, eikä hänen tietääkseen kukaan ole syyllistynyt muiden häirintään.

– Kuulostaa kyllä aika uskomattomalta, että vuoden 2019 on tuon tyyppistä toimintaa, Ekqvist sanoo.

– Ei tuollaiseen riitä ymmärrystä ainakaan minulta.

Soinin uhkaamista paheksui julkisesti myös Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, joka Twitterissä kehotti vaikuttamaan asioihin äänestämällä eikä rähjäämällä.

Halla-ahon Twitter-viestin kommenteissa löytyy Soinin lyöjälle ymmärtäjiäkin. Joidenkin mukaan ”Soini sai mitä tilasi” tai ”on ihan ymmärrettävää että joillakin palaa hihat”.

– Joitakin kirjoituksia verkossa on, mutta en tunne näitä kirjoittajia, Savilahti toteaa.

– Luulen, että suurin osa ei ole ainakaan Uudeltamaalta kotoisin.

Välikohtaus Korson markkinoilla on synnyttänyt Perussuomalaisten piirissä jopa salaliittoteorioita. Twitterissä Soinin uhkaajan kiinniottotapa on herättänyt epäilyjä, koska miehen jalkoja ei pidetty kiinni. Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas Arto Luukkainen taas vihjailee, että kyseessä olisi tarkoituksellinen temppu, jolla pyritään vähentämään Perussuomalaisten suosiota.

– En ota tuohon kantaa ollenkaan, Savilahti sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?