Keskustan varapuheenjohtaja Heikkinen tylyttää: ”Johdetaanko kokoomusta oikeasti Helsingin kaupungintalolta?”

Julkaistu:

Sote kaatui ja hallitus erosi pari viikkoa sitten – keskustan ja kokoomuksen riitely kiihtyy kiihtymistään.
Keskusta ja kokoomus ovat enemmän kuin tukkanuottasilla.

Nyt asialla on keskustan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen.

– Kokoomuksessa on viime vuodet ollut menossa linja- ja valtataistelu. Se on kilpistynyt puheenjohtaja Petteri Orpon ja Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren välille ja läikkynyt toistuvasti myös julkisuuteen jokaisen suomalaisen nähtäville. Kokoomuksen esittelemä ”sote-malli” osoittaa, että vapaavuorelaiset – ”oikeiston oikeisto” – ovat päässeet puolueessa toden teolla niskan päälle, Heikkinen toteaa tiedotteessaan.

Sote kaatui pari viikkoa sitten, hallitus hajosi, keskusta ei saanut maakuntamallia eikä kokoomus valinnanvapautta.

Keskusta haluaa ensi vaalikaudella jatkaa maakuntamalliaan ilman laajaa valinnanvapautta.

Kokoomuksen uudessa sotemallissa taas palattaisiin vuoden 2011 soteen, ilman vaatimuksia kuntauudistuksesta ja laajasta valinnanvapaudesta.


Heikkisen mielestä kokoomus käänsi takin ja ryhtyi uudistusten sijaan pakittamaan.

– Kokoomuksen mielestä mitään ei tarvitse tehdä, vaikka ihmiset eivät pääse lääkäriin ja vanhustenhoidossa on vakavia puutteita. ”Oikeiston oikeiston” tavoite toisin sanoen näyttää siis olevan levittää yksityisille ”pörriäisille” punainen matto sosiaali- ja terveyspalveluihin, Heikkinen näki.

Heikkinen osoittaa sormensa siis Helsingin kaupungintalolle ja näkee pormestari Jan Vapaavuoden johtavan kokoomusta.

– Vapaavuoren saavuttaman hegemonia Kokoomuksessa ei liity kuitenkaan pelkästään sote-uudistukseen. Jo pidemmän aikaa on ollut nähtävissä, että Helsingin kaupungintalolta yritetään tehdä vallankumousta koko yhteiskuntapolitiikkaan.

– Uusi tilanne herättää myös perusteltuja kysymyksiä johtajuudesta. Johdetaanko Kokoomusta oikeasti Helsingin kaupungintalolta? Kuka Kokoomuksen pääministeriehdokas todellisuudessa on? Kysyykö Petteri Orpo taustalla Jan Vapaavuorelta luvan asiassa kuin asiassa, Heikkinen kyseli.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt