Sdp:n kampanjapäivässä Tampereella oli mukana ”Raikku”, joka luki auroja ja tarot-kortteja maksusta – ”Jollekin tuli mieleen” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sdp:n kampanjapäivässä Tampereella oli mukana ”Raikku”, joka luki auroja ja tarot-kortteja maksusta – ”Jollekin tuli mieleen”

”Raikku lukee auroja ja ennustaa Tarot-korteista pientä maksua vastaan, lukee Pirkanmaan SDP:n mainoksessa. Kuvan taustan kortit ovat kuvituskuva.

Julkaistu: 20.3.2019 7:33

Sdp:n vaaliteltalla Tampereella tarjottiin lauantaina sangen epätyypillistä viihdykettä, kun ”näkijä-Raikku” ennusteli Tarot-korteista ja luki auroja.

Pirkanmaan sosiaalidemokraatit järjestivät lauantaina Tampereella kauppakeskus Koskikeskuksen aukiolla Pirkanmaan demarien eduskuntavaalikampanjan avajaiset. Tapahtumassa oli tarjolla jokseenkin erikoislaatuista ohjelmaa.

Jo vaalitapahtuman mainosta tutkaillessaan moni oli saattanut hieraista silmiään. Mainoksessa kansalaisia houkuteltiin nimittäin teltalle muun muassa näkijän palvelujen avulla.

SDP:n teltassa näkijä ”Raikku” lukee auroja ja ennustaa Tarot-korteista pientä maksua vastaan, mainoksessa luvattiin.

Mainos ”Raikkuineen” on sittemmin herättänyt hämmästelyä ja kommentointia myös sosiaalisessa mediassa. Ilta-Sanomat pirautti Pirkanmaan sosiaalidemokraattien toiminnanjohtaja Harri Sandellille ja kysyi mystisestä Raikusta ja siitä, mistä idea boksin ulkopuoliseen repäisyyn irtosi.

Kertoisitko, mistä ”Raikussa” oli kyse ja millaisia palveluja tämä Raikku tapahtumassa tarjosi?

– Siellä oli ehdokkaiden esittelyä ja puheenvuoroja. Sen lisäksi oli taikuri, ongintaa lapsille. Oli letitystä ja kaikennäköisiä juttuja. Sitten oli tämmöinen ennustaja-Raikku siinä, joka ennusti. Hän otti jonkin pienen summan, mikä oli ilmoitettu teltan ulkopuolella.

Menikö tämä pieni ennustusmaksu Sdp:n vaalikassaan vaiko Raikun omaan virkistyskäyttöön?

– Meidän kanssa sillä (maksulla) ei ollut mitään tekemistä. Puhuimme kun tätä sovittiin, että hän saa siitä ajasta tällaisen pienen muodollisen korvauksen. Hän on sen sitten itse perinyt.

Mihin hintaan tällainen ennustus Raikulta sitten oikein irtosi?

– En nähnyt, että millainen se summa oli. Mutta luulen, että se on ollut siinä viiden, kymmenen euron luokkaa.

Miten juuri Raikku keksittiin tapahtumaan viihdykkeeksi?

– Kävimme hyvissä ajoin ennen tapahtumaa läpi, että millaista ohjelmaa ja oheistapahtumaa voisi olla, kun halusimme tehdä siitä mahdollisimman kepeän ja viihteellisen. Että erilaiset ihmiset viihtyisivät siinä. Jollekin tuli mieleen, että hän tuntee tämmöisen henkilön, jota ovat käyttäneet aikaisemminkin. Sitten kysyttiin häntä, ja hän tuli. Ei siinä sen kummempaa.

Onko Raikku Sdp:n jäsen tai kannattaja?

– Enpä tiedä, onko hän meidän jäsen. En tiedä edes hänen koko oikeaa nimeään.

Ennusteliko Raikku kävijöille erityisesti poliittisia povauksia vai onko Raikku kaikkien elämänalueiden ennustaja?

– En tiedä mitä hän on ennustanut. Kun en päässyt kuulemaan enkä keskustellut kenenkään siellä käyneen kanssa.

Entä oliko Raikku yleisömenestys?

– En tiedä, koska en ollut siinä ihan lähellä, kun olin työtehtävissä. Mutta kuulin, että siinä oli käynyt ihan hyvin väkeä kaikilla meidän pisteillä.

Satuitteko kysymään siinä samalla sitten Raikulta ennustusta Sdp:n vaalituloksesta?

– No en valitettavasti ehtinyt kyllä, kun olin koko ajan työtehtävissä. Luulen, että me joudutaan ihan itse puolueena tekemään tämä vaalitulos.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?