Joel Harkimo sai Instagramissa selvät vastaukset nuorilta siihen, miksi politiikka ei kiinnosta

rac

Julkaistu:

vaalimessut
Viihdemaailmasta tutut henkilöt pääsivät ääneen Ilta-Sanomien Vaalimessuilla. Julkkisehdokkaita yhdistää halu parantaa terveydenhuoltoa ja satsata lapsiin ja nuoriin.
29-vuotias liikemies ja mediapersoona Joel Harkimo siirtyi isänsä Hjallis Harkimon alulle paneman Liike Nytin riveihin kokoomuksesta. Mies ilmoitti loikkauksestaan helmikuun lopulla sosiaalisessa mediassa.

– Liikkeen koko pointti on se, että otetaan ihmisiä mukaan päätöksentekoon. Minä haluan innostaa nuoria innostumaan päätöksentekoon. Unohdetaan riitely ja tehdään politiikkaa yhdessä ja faktat edellä, Harkimo perustelee ehdokkaaksi asettumista Ilta-Sanomien Vaalimessuilla.

Harkimon päällimmäinen ajatus on lähteä muuttamaan poliittista päätöksentekoa.

– Olen huomannut, että meidän demokratiamme kaipaisi päivittämistä. Ihmisten pitäisi saada olla mukana muulloinkin kuin vain vaalipäivänä, vaan myös vaalikauden aikana.

– Sote todisti sen. Poliitikot hakkasivat päätään seinään pari vuotta. Jos meillä olisi avoimempaa demokratiaa, sitä olisi mahdollista torpata. Esimerkiksi Sveitsissä on joka vuosi monia kansanäänestyksiä, jolloin kansa pystyy torppaamaan hallituksen tekemän esityksen ennen kuin siitä tulee laki. Meidänkin pitäisi mennä siihen suuntaan.


Päätöksenteon päivittämisen lisäksi Harkimo haluaa kannustaa myös nuoria mukaan politiikkaan.

– Tein Instagramissa kyselyn ja kysyin seuraajiltani, että kiinnostaako teitä politiikka. Olisiko ollut 26 prosenttia, joka vastasi, että ei kiinnosta. Pääsyyt siihen olivat, että he eivät ymmärrä ja he kokevat, ettei heidän äänellään oikeasti ole merkitystä, Harkimo kertoo.

Harkimon mukaan liikunta on avain moneen asiaan, mutta se jää nykypolitiikassa turhan usein huomiotta, sillä sen vaikutukset näkyvät usein vasta vuosien kuluttua.

– Se on helppo poliitikkojen sivuuttaa. Liikunta on yksi sellainen asia, mihin pitää satsata. Ja harrastaminen ylipäätään, jotta nuorilla on sisältöä elämässään.

Harkimo tunnetaan kuuluisien sukujuurtensa lisäksi mediapersoonana. Hän on esiintynyt monissa eri tv-ohjelmissa. Harkimo seurustelee fitnesstähti Janni Hussin kanssa.


Politiikan lisäksi radiosta ja televisiosta tuttu Lotta Backlund on kuulunut puolueeseen jo toistakymmentä vuotta. Kevään 2019 vaaleissa Backlund nähdään kokoomuksen riveissä.

Hän työskentelee tv-tuotantoyhtiö Warner Brosissa, mutta piti viime vuonna pestistään vapaata työskennelläkseen Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren poliittisena erityisavustajana.

– Minulla on veri vetänyt politiikkaan aina. Minua on aina kiinnostanut se, miten tämä yhteiskunta toimii, Backlund perustelee ehdokkaaksi lähtemistä.


Myös Backlund kuuluttaa liikunnan puolesta. Backlundin mukaan koulujen tulisi opettaa lapsille entistä enemmän liikkumista ja lukemista.

– Enkä tarkoita pelkästään sitä, mitä tehdään koulutunnilla, vaan sitä elämäntapaa liikkua ja lukea. Myös lukeminen on suorassa korrelaatiossa syrjäytymisen kanssa.

Helsinkiläisenä Backlund myös haluaa kannustaa ihmisiä suosimaan julkisia kulkuneuvoja sekä rakentamaan kestävää kaupunkiympäristöä.


Mallina ja yrittäjänä tunnettu Janina Fry on ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntaan. Hän kamppailee rkp:n joukoissa.

Vanhempansa syövälle menettänyt Janina Fry haluaa kääntää kansan katseet kohti saattohoidon kehittämistä. Sosiaali- ja terveysalan lisäksi Fry haluaa ajaa lapsiperheiden ja yrittäjien asiaa.

– Minun mielestäni on korkea aika, että politiikka alkaa kiinnostamaan kaikkia ihmisiä, Fry toteaa.

Lue lisää: Janina Fry joutui saattohoitamaan molemmat vanhempansa – tyrmistyi kommentista, jonka hoitaja laukoi isän viimeisinä hetkinä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt