Jussi Halla-aholta tiukka vastaus spekulaatioihin Jussi Niinistön loikkaamisesta: ”Hän ei ole tervetullut... Piste.”

rac

Julkaistu:

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi IS:n Vaalimessuilla, ettei Sinisen tulevaisuuden listoilta eduskuntaan päässyt voi loikata perussuomalaisiin kesken kauden.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho teki Ilta-Sanomien Vaalimessuilla järjestetyssä vaaligrillissä torstaina harvinaisen selväksi, ettei Sinisen tulevaisuuden Jussi Niinistö voi loikata kesken seuraavan kauden takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään.

– Sanon tämän tässä nyt ihan selvästi puolueen ja eduskuntaryhmän puolesta. Sinisten listalla eduskuntaan pyrkinyt tai päässyt henkilö ei pääse seuraavalla kaudella perussuomalaisten eduskuntaryhmään, puheenjohtaja totesi.

Niinistö kuului aiemmin perussuomalaisiin, mutta jätti puolueen, kun se hajosi kesällä 2017. Viime viikolla uutisoitiin, ettei Niinistö kiistänyt mahdollisuutta siitä, että hän palaisi entiseen puolueeseensa, jos sinisten äänisaalis jää heikoksi.
– (Ei) ainakaan ensi kaudella, jos hänet on valittu sinisten listalta eduskuntaan, niin hän ei ole tervetullut perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Piste, Halla-aho sanoi asiasta tänään.

Halla-aho sanoi puolueensa tekevän töitä sen eteen, ettei se toistaisi samoja virheitä, jotka se teki vuonna 2015.

– Olemme käyttäneet viimeiset kaksi vuotta puolueen linjan, puolueen ydinkysymysten määrittelyyn: miksi olemme politiikassa, mikä on tarjoamamme vaihtoehto. Meillä on tietyt kynnyskysymykset. Me emme lähde hallitukseen, joka ei sitoudu tekemään järkevämpää maahanmuuttopolitiikkaa. Me emme lähde hallitukseen, jonka mielestä Suomen pitää ilmastotalkoissa tehdä myös muiden maiden osuus, Halla-aho kertoi.

Vaaligrillin aluksi Halla-aho korosti puolueensa linjaa juuri suhteessa ilmastonmuutokseen.

– Meidän mielestämme keinojen ja tavoitteiden pitää olla sovussa keskenään. Me emme pidä ilmastonmuutosta mitättömänä kysymyksenä. Meidän mielestämme se on asia, johon pitää puuttua. Mutta ilmastonmuutosta ei hillitä eikä siihen puututa identiteettipolitiikalla tai poseerauksella tai sillä, että kiipeillään eduskunnan tolppia pitkin, vaan konreettisilla elämäntapavalinnoilla.