”Päänuijalta tuli pienemmille nuijille nuijat” – Sipilä nikkaroi lahjat eduskunnan jättäville keskustan konkareille

rac

Julkaistu:

Pääministeri Sipilä oli hakemassa rautakaupasta puuöljyä nuijia varten, kun törmäsi tiellä suteen.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi tänään Ilta-Sanomien Vaalimessuilla päätyneensä taas nikkaroimaan aikansa kuluksi.

Tällä kertaa pääministerin verstaassa syntyivät pienet puheenjohtajan nuijat keskustan pitkän linjan kansanedustajille, jotka ovat jättämässä eduskunnan huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen.

– Öljysin meidän veteraanikansanedustajille pienet läksiäislahjat, kun toissa päivänä heidän läksiäisiä vietettiin. Annoin heille sellaiset pienet puusta tehdyt kappaleet, jotka oli öljytty rautakaupasta haetulla öljyllä.

– Ne olivat Kesärannan vaahterasta tipahtaneista oksista sorvattuja puheenjohtajan nuijia. Päänuijalta tuli pienemmille nuijille nuijat, Sipilä vitsaili.

Keskustan vanhemman polven kansanedustajista eduskunnan ovat kertoneet jättävänsä ainakin Sirkka-Liisa Anttila, Timo Kalli, Tapani Tölli, Markku Rossi, Kauko Juhantalo ja Niilo Keränen.

Törmäsi tiellä suteen

Hakiessaan rautakaupasta puuöljyä Sipilä törmäsi tällä viikolla Sipoossa suteen.

– Ajoin tuossa Sipoossa autolla ja susi oli lähdössä kolme kilometriä kodistani tien yli. Sain juuri ja juuri auton pysäytettyä, ja susikin lopulta päätti pysähtyä. Vähän aikaa katsoimme toisiamme silmiin, ja hän kääntyi takaisin metsään, Sipilä kuvaili kohtaamista Ilta-Sanomien haastattelussa.

Hän kertoi asiasta jo aiemmin viikolla Twitterissä.
– On se valtavan iso eläin. Ensimmäisen kerran minä suden näin, ja täällä pääkaupunkiseudulla. Se oli kyllä hämmästys minulle.

Ilta-Sanomat järjestää koko päivän kestävät suuret Vaalimessut Sanomatalon Mediatorilla tänään torstaina 14.3.2019. Voit seurata suoraa lähetystä tai koko ajan päivittyvää seurantajuttua tästä. Tilaisuus jatkuu kello 18 asti.