Kristillisten Essayah, mitä jos tyttäresi haluaisi mennä naimisiin naisen kanssa?

rac

Julkaistu:

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah näkee riskejä Juha Sipilän hallituksen erossa.
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah joutui vastaamaan Ilta-Sanomien Vaalimessuilla itselleen vaikeaan kysymykseen.

Ilta-Sanomien vaalikoneessa ehdokkailta tiedustellaan, haittaako heitä jos heidän oma lapsensa menee naimisiin samaa sukupuolta olevan kanssa.

Essayah valitsi vaalikoneessa vaihtoehdon ”ei osaa sanoa”. Hän ei halunnut tarkentaa kantaansa Vaalimessuilla.

– Kun asia ei ole ollut realistinen tai aktualisoitunut, tähän on vaikea lähteä etukäteen ottamaan kantaa. Vaikka lapseni elämänvalinnat olisivat toisenlaisia kuin omani, on oma lapsi aina oma lapsi, ja häntä kohtaan tuntemani rakkaus ei häviä, Essayah väisti.

Essayah puhui toimittaja Päivi Lakan haastattelussa paljon lapsiperheiden ja syntyvyyden tukemisesta. Kristilliset ovat esittäneet synnyttäville perheille tuhannen euron vauvarahaa.

– Lapsien saaminen on totta kai aina henkilökohtainen valinta, mutta yhteiskunnan pitää antaa se signaali, että lapset ovat tänne tervetulleita, Essayah sanoi.


Essayah otti kantaa myös Suomen tämän hetken polttavimpaan poliittiseen kysymykseen, Juha Sipilän hallituksen eroon. Sipilän hallitus jatkaa vaaleihin asti toimitusministeriönä, joka ei voi tehdä poliittisia päätöksiä. Essayah nosti esiin tilanteessa piilevän sudenkuopan.

– Tässä huolestuttaa se, että kun meillä on sote, niin Iso-Britanniassa on Brexit. Ne käänteet, joita siellä tapahtuu, saattavat vaatia poliittisen hallituksen kannanottoa. Siinä mielessä en pidä eroa viisaana liikkeenä, Essayah sanoi.

– En katso, että tässä tilanteessa olisi erityisesti oltu vastuullisia vaan katsottu oma vaalipositiota.

Katso tästä suoraa lähetystä Ilta-Sanomien Vaalimessuilta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt