Vihreiden Yanar ja PS:n Huhtasaari ottivat yhteen – Zyskowicz: ”Kiva, että pystyttiin näin rakentavassa hengessä keskustelemaan” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Vihreiden Yanar ja PS:n Huhtasaari ottivat yhteen – Zyskowicz: ”Kiva, että pystyttiin näin rakentavassa hengessä keskustelemaan”

Julkaistu: 14.3.2019 16:18

Zyskowicz: Maahanmuuttajien rikoksista pitää voida puhua

– Maahanmuuttajien tekemistä rikoksista pitää puhua ilman, että aina sanotaan, että suomalaisetkin tekevät rikoksia. Mutta samalla pitää muistaa, että valtaosa maahanmuuttajista ei tee rikoksia, kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz sanoi kiihkeässä keskustelussa. Se käytiin Sanomatalolla Ilta-Sanomien vaalimessuilla torstaina.

Muut osallistujat olivat vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen, vihreiden Ozan Yanar ja perussuomalaisten Laura Huhtasaari. Erityisesti Huhtasaari ja Yanar ottivat tiukasti yhteen.

Kun Huhtasaari puhui ”takapajuisista islamistisista maista” tulijoista, turkkilaistaustainen Yanar ihmetteli koskeeko tämä myös häntä. Huhtasaari ihmetteli tällaista henkilökohtaisesti ottamista asiassa.

– Kiva että pystyttiin näin rakentavassa hengessä keskustelemaan, Zyskowicz kommentoi tätä sarkastisesti lopuksi.

Ben Zyskowicz tapasi kansaa Mediatorilla.

Kunniaväkivallasta eroon

Yksi keskustelunaiheista olivat hiljan Helsingissä sattuneet puukotukset, joiden epäillään liittyvän kunniaväkivaltaan.

– Hirveä rikos, joka pitää selvittää. Kunniaväkivaltaa on ja siihen pitää puuttua. Monet lähtevät juuri tämäntyyppistä uhkaa pakoon. Ei voi olla, että samanlainen ilmiö on täällä heitä vastassa, vasemmistoliiton Sarkkinen sanoi.

Kaikki olivat sitä mieltä, että Suomen pitäisi suojella ”Isis-Sannan” kaltaisten ihmistensä lapsia. Kyseisen naisen uskotaan matkustaneen Syyriaan liittyäkseen terrorijärjestöön ja nyt haluavan sieltä takaisin.

– Lapset ovat rikoksen uhreja, Yanar sanoi.

Ozan Yanar ja Hanna Sarkkinen.

Jos itäraja vuotaa

Pakolaiskeskustelussa pohdittiin mitä tapahtuu, jos itärajan yli tulisi jälleen pakolaisia ensimmäiseen EU-maahan Suomeen. Perussuomalaiset vaatii, että Välimeren kautta tulleiden pitäisi jäädä ensimmäisiin maihin kuten Italiaan ja Kreikkaan.

Huhtasaari kehui, kuinka Suomi onnistui neuvottelemaan ratkaisun Venäjän kanssa jo kerran.

– Luotatte aika paljon Venäjään, Zyskowicz ihmetteli.

Zyscowicz tosin ei uskonut itsekään, että tällä hetkellä EU:sta olisi apua Suomelle. Mutta jos systeemit saataisiin valmiiksi sovittua silloin olisi.

Muuten Zyskowicz oli sitä mieltä, että unionin rajoille kuten Kreikan saarille pitäisi perustaa leirejä, joissa turvapaikkahakemukset käsiteltäisiin. Yanar ihmetteli onko Zyskowiczilla mitään käsitystä Pohjois-Afrikassa kuten Libyassa olevien leirien kammottavista oloista tällä hetkellä. Zyskowicz uskoo, että EU voisi rahoittaa ja valvoa leirien oloja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?