Huuruisista kohuista tutuksi tullut Hakkarainen ei aio jättää kokonaan alkoholia: ”Kaikkea en kerro, mutta hinta on kovaa”

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen sanoi Ilta-Sanomien Vaalimessuilla, että ongelmat juontavat alkoholiin.

14.3.2019 15:24

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) on joutunut usein otsikoihin alkoholinkäyttönsä vuoksi. IS:n Vaalimessuilla Hakkarainen kertoi käyttäneensä alkoholia viimeksi kesällä.

Hakkarainen sanoi, ettei lupaa olla juomatta seuraavan neljän vuoden aikana.

Hakkarainen on ollut kansanedustajana kaksi kautta. Tammikuussa 2017 Hakkarainen tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Helsingin käräjäoikeus on myös tuominnut Hakkaraisen seksuaalisesta ahdistelusta ja pahoinpitelystä, joka tapahtui eduskunnan pikkujouluissa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä asian käsittely hovioikeudessa on kesken. Hakkaraisen mukaan juuri alkoholilla on ollut vaikutusta siihen, että kohuja on syntynyt.

Katso tästä suoraa lähetystä Ilta-Sanomien Vaalimessuilta!

Tapauksista huolimatta Hakkarainen on säilyttänyt kannattajakuntaansa. Vaalimessuilla kansanedustaja jakoi nimikirjoituksenkin.

– Kentällä minun äänestäjäkunta ei tykkää teoriaherroista, vaan tällaisista tavallista jätkistä.

Hakkaraiselta kysyttiin, minkälaista inhimillistä hintaa hän on maksanut kohuista.

– Kaikkea en kerro, mutta hinta on kovaa.

Hän kuitenkin myönsi, että viimeisen kahdeksan vuoden aikana jotakin olisi voinut tehdä toisin.

– En varmasti ottaisi ainakaan täällä eteläpäässä viinaa ja toivotaan etten kotipäässäkään. Ongelmat ja lööpit ovat lähes kaikki tulleet sieltä.

Teuvo Hakkarainen osallistui IS:n Vaalimessuille. Hakkarainen otti kantaa muun muassa metsäteollisuuden kannattavuuteen liittyviin kysymyksiin.

Sairauslomansa aikana kansanedustaja kertoi olleensa omissa oloissaan, mutta myös ihmisten ilmoilla.

– Sekä että, mihinkään karkuun en kyllä juokse. Joskus haluaa olla yksin. Kyllä minä viihdyn tuolla toreilla myös. Ihmisten kanssa on mukava jutella.

Jos tämä kausi eduskunnassa jäisi viimeiseksi, Hakkarainen voisi palata sahahommiin.

– Kyllä varmasti. Osaan sen homman aika hyvin, paljon paremmin kuin puhujan hommat.

Kansanedustaja ei ollut kovinkaan tyytyväinen siihen aikaan, kun perussuomalaiset oli hallituksessa ennen kuin puolue hajosi kesällä 2017.

– Emmehän me saaneet mitään läpi, vaikka olimme hallituksessa.

Hakkarainen nosti itselleen keskeisinä teemoina esiin paitsi maahanmuuton myös metsäteollisuuden ja yrittäjyyden. Hakkarainen tuumasi, ettei metsäteollisuutta kannattaisi ”rokottaa” sen kannattavuuden vuoksi.

– Hallitukseen voidaan mennä, mutta emme mene myymään sinne.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?