Li Andersson rahoittaisi 2 miljardin uudistukset menestysyrityksiltä ja hyvätuloisilta: ”Verotusta on syytä kiristää sieltä, missä on maksukykyä” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Li Andersson rahoittaisi 2 miljardin uudistukset menestysyrityksiltä ja hyvätuloisilta: ”Verotusta on syytä kiristää sieltä, missä on maksukykyä”

Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja kansanedustaja Li Andersson esitti Ilta-Sanomien Vaalimessujen vaaligrillissä, että yli 100 000 euroa vuodessa tienaavien verotusta kiristettäisiin.

14.3.2019 13:10

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson arvioi Ilta-Sanomien Vaalimessujen vaaligrillissä, että puolueen kaavailemien uudistuksen rahoittaminen tulisi maksamaan kutakuinkin kaksi miljardia euroa.

– Arvioisin, että noin 2 miljardin luokkaa varmasti, Andersson sanoi.

Vasemmistoliitto esittää vaaliohjelmassaan esimerkiksi sitä, että terveyskeskusmaksuista luovuttaisiin koko maassa.

Anderssonin mukaan rahat saataisiin kasaan verouudistuksella, mikä tarkoittaisi tässä tapauksessa sitä, että muun muassa hyvätuloisten kansalaisten ja menestyvien yritysten verotusta kiristettäisiin. Puolue esittää kiristyksiä muun muassa yli 100 000 euroa vuodessa tienaavien ansiotuloverotukseen, Andersson kertoi.

Vasemmistoliiton vuoden 2019 eduskuntavaalien vaaliohjelman mukaan myös esimerkiksi perintöveroa ja pääomaveroa tulisi tiukentaa.

Vähävaraisten verotusta Andersson puolestaan keventäisi.

– Verotusta on syytä kiristää sieltä, missä on maksukykyä, Andersson sanoi.

Andersson ei ottanut vaaligrillissä selvää kantaa siihen, kuinka paljon työpaikkoja Suomeen saataisiin uuden vero-ohjelman myötä.

– Meidän mielestämme on perusteltua karsia sellaisia yritystukia, jotka ovat ristiriidassa ympäristötavoitteiden kanssa, jotka tutkimusten mukaan eivät ole niin olennaisia yritysten kilpailukyvyn näkökulmasta ja siirtää näitä varoja osaamisen vahvistamiseen, tuotekehitykseen ja innovaatioihin, puheenjohtaja sanoi.

Vaalimessuja vietetään Helsingissä Sanomatalon Mediatorilla tänään torstaina 14.3.2019.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?