”Käyttäkää järkeä, tehkää yhteistyötä, törkeätä, olen pettynyt, huolettaa, täysin retuperällä” – kansalaiset antoivat palaa hallituksen ja soten raunioilla - Politiikka - Ilta-Sanomat

”Käyttäkää järkeä, tehkää yhteistyötä, törkeätä, olen pettynyt, huolettaa, täysin retuperällä” – kansalaiset antoivat palaa hallituksen ja soten raunioilla

Suomella ei ole enää hallitusta ja sotekin on pelkkä muisto vain. Suomalaiset vaativat päättäjiltä nyt järjen käyttöä ja yhteistyötä.

9.3.2019 19:30

ISTV kiersi Helsingissä Hakaniemen torilla, Vantaalla Tikkurilan asemalla ja Espoossa Kauppakeskus Sellon edustalla selvittämässä kuinka ihmiset olivat toipuneet perjantain poliittisista moukariniskuista.

Liekö kevätaurinko valanut kansalaisiin uskoa ja toivoa, sillä vallalla ei ollut tappiomieliala, mutta huoli sosiaali- ja terveyspalveluiden hoidon tulevaisuudesta oli ilmeinen.

Tärkeä viesti päättäjille oli se, että nyt on vihdoin ryhdistäydyttävä.

Timo Lohenoja­

– Tehkää harkittuja päätöksiä. Toimikaa yhteisymmärryksessä. Miettikää kansalaisen etuja, vaati Timo Lohenoja.

– Vähemmän taktista puhetta ja enemmän keskittymistä siihen, miten se homma hoidetaan, kommentoi Outi Berghäll.

– Koettakaa vähän käyttää järkeänne. Koko terveydenhuolto pitää järjestää julkisen hallinnon pohjalta, komensi Eino Kannisto.

Eino Kannisto­

– Tottakai huolettaa (soten kaatuminen). Vanhustenhuollon asiat ovat täysin retuperällä. Luulisi että löytyy vähitellen ihmisiä, jotka pitää huolta oikeasti tärkeistä asioista, täräytti Johanna Haataja.

Hallituksen ero ja soten romuttuminen olivat isoja pettymyksiä tai sitten ei. Toisten pettymystä lievensi aavistus tulevasta.

Johanna Haataja­

– Ei ollut pettymys. Halla-aho oli oikeassa, että olisi pitänyt jo puolitoista vuotta sitten kaataa tämä hallitus, kommentoi Kannisto.

– Se oli odotettavissa. Ei yllättänyt, joten ei sitä silleen osaa pettyä. Mennään parempaan suuntaan, sanoi Ari Lindfors.

Ari Lindfors­

– Hyvä juttu, että sote kaatui, saadaan ehkä parempi ratkaisu tilalle, toivoi Lohenoja.

– Onhan se aika törkeätä, siihen (soten valmistelu) on mennyt noin kauan, eikä ole saatu mitään aikaiseksi, suomi Henkka Lehelä.

– Pettynyt olo kansalaisellakin, kun ei eteenpäin päästä, sanoi Haataja.

Juha-Pekka Leminen­

Löytyipä Juha Sipilälle yksi ymmärtäjäkin. Espoossa marssi vastaan vihreiden äänestäjä Juha-Pekka Leminen, joka symppasi tehtävänsä jättänyttä pääministeriä.

– Sipilän piti tehdä joku päätös ja se teki positiivisen päätöksen. Sipilä on tavallaan ollut aina jämpti. On tervettä ja positiivista, että nyt tulee vaalit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?