Jussi Halla-aho sotesta ja hallituksen erosta: ”Aina kun luulee, että suomalainen politiikka ei pääse alaspäin, niin se yllättää”

rac

Julkaistu:

Halla-ahon mukaan hallituksen erossa on kyse keskustan ja kokoomuksen vaalipaniikista.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho katsoo, että hallituksen erossa oli kyse ennen kaikkea keskustan vaalipaniikista.

– Aina kun luulee, että suomalainen politiikka ei pääse alaspäin, niin se yllättää. Tässä on kyse ennen kaikkea keskustan ja toissijaisesti kokoomuksen vaalipaniikista, halutaan lähteä tekemään puhtaasti puoluepoliittista vaaliohjelmaa ja vapautua niistä hankkeista, joihin on hirttäydytty hallitusohjelman puitteissa.

– Tämä antaa keskustalle ja kokoomukselle mahdollisuuden tehdä irtiottoja toisistaan ja ryhtyä mätkimään toisinaan nyt, kun he eivät enää ole sidottuna yhteiseen vaaliohjelmaan.

Halla-ahon mukaan voi kysyä, oliko sote-uudistuksen epäonnistuminen tarpeeksi hyvä peruste hallituksen hajottamiselle.

– Oli ihan selvää, että sote-uudistus kaatuu, mutta onko tämä kaikkien aiempien epäonnistumisten jälkeen sitten jonkinlainen peruste hajottaa hallitus, niin sitä voidaan perustellusti kysyä.

Halla-ahon mukaan ”on tavallaan ikävää, että uudistus kaatui pitkälti kokoomuksen valinnanvapausmalliin, jota kukaan muu ei halunnut kuin kokoomus”.

Halla-ahon mukaan uudistus ei olisi sellaisenaan olisi onnistunut toteuttamaan sen alkuperäistä tarkoitusta, eli laskemaan julkisen terveydenhuollon menoja.

Perussuomalaisten sote-mallissa lisättäisi perusterveydenhuollon resursseja ja henkilökuntaa. Halla-aho väläyttää myös parlamentaarisen valmistelutyön mahdollisuutta.

– Ehkä sitä kannattaisi kokeilla, sillä nyt on yritetty hallituksen runnomisella jo kahdella eri vaalikaudella tehdä tätä uudistusta ja se on johtanut samaan lopputulokseen molemmilla kerroilla.

– Pyörää ei kannata aina keksiä uudelleen, meillä on kansainvälisesti vertailtuna erittäin kustannustehokas julkinen terveydenhuolto, jonka keskeisenä ongelmana on rahan puute perusterveydenhuollossa. Rahasta tässä on ennen kaikkea kysymys.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt