Halla-aho: Hallitus kaatui keskustan ja kokoomuksen vaalipaniikkiin

rac

Julkaistu:

Oppositiojohtajien mielestä hallituksen kaatuminen oli nähtävissä.
Tärkeimpien oppositiojohtajien mukaan hallituksen kaatuminen oli nähtävissä.

– Uskoisin, että kyse on ennen kaikkea keskustan ja osin kokoomuksenkin vaalipaniikista, sanoi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Halla-aho osallistui Sdp:n Antti Rinteen, vihreiden Pekka Haaviston, vasemmistoliiton Li Anderssonin ja kristillisdemokraattien Sari Essayahin kanssa Helsingin medialukion vaalitenttiin, jonka välitettiin Yle Areenassa. Muista puolueista ei ollut paikalla puheenjohtajia. Keskustaa edusti varapuheenjohtaja Katri Kulmuni. Tieto hallituksen kaatumisesta tuli juuri ennen tentin alkua.

– Oli nähtävissä, mitkä hallituksen esityksen perustuslailliset ongelmat olivat. Hallitus kaatuu saappaat jalassa omiin ongelmiinsa, vihreiden Haavisto sanoi.

– Juha Sipilä kaatui epäonnistuneen sote-uudistuksen kaatumiseen ja se taas kaatui niihin ongelmiin, joista oppositio on varoittanut koko vaalikauden ajan, vasemmistoliiton Andersson sanoi.

Rinne: Hallitus reagoi ”vähän hölmöllä tavalla”

Sdp:n Rinteen mukaan hallituksen kaatuminen oli ”nähtävissä”, vaikka hän katsoi hallituksen reagoineen sote-uudistuksen kaatumiseen ”vähän hölmöllä tavalla”. Rinne muistutti tulevasta Suomen EU-puheenjohtajakaudesta.

– Siellä on tärkeitä asioita ilmastonmuutoksesta lähtien. Olisin toivonut, että poliittinen valmistelu olisi jatkunut, Rinne sanoi.

– Hallitus kaatui nimenomaan siihen, että sen esitys oli perustuslain vastainen. On syytä tunnustaa tosiasiat, kristillisdemokraattein Essayah sanoi.

Keskustan Kulmuni puolusti hallituksen saavutuksia.

– Puheenjohtajamme Juha Sipilä sanoi aikoinaan, että tulos tai ulos. Taloudessa on saatu oikeastaan parempiakin tuloksia kuin osattiin odottaa, Kulmuni sanoi.

Hänen mukaansa soten kaatuminen on surullinen asia ”ihmisten palvelujen kannalta”.

– Uudistus täytyy tehdä ja sitä keskusta edelleen tekee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt