Antti Rinne pitää Juha Sipilän toimintaa lapsellisena: ”Lähdetään lätkimään, kun sote ei mene heidän tahtomallaan tavalla” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Antti Rinne pitää Juha Sipilän toimintaa lapsellisena: ”Lähdetään lätkimään, kun sote ei mene heidän tahtomallaan tavalla”

Sdp:n puheenjohtajan mukaan pääministeri jättää Suomen ”heitteille”, sen takia että tämä suuttui soten kaatumisesta.

Antti Rinne ja Juha Sipilä eduskunnassa arkistokuvassa.

8.3.2019 12:27

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kuvailee pääministeri Juha Sipilän (kesk) toimintaa sote-uudistuksen ja hallituksen eron suhteen lapselliseksi.

– Vähän lapsellista touhua, mitä minun mielestäni voi olla hieman vaikea ymmärtää. Kyllä näissä tehtävissä pitää tietää, varsinkin jos istuu pääministerin paikalla, että kritiikkiä tulee erilaisista näkökulmista.

– Pidän vähän herkkähipiäisenä touhuna tällaista ratkaisua. Mutta tämä on ollut nähtävissä koko vaalikauden. Ei tämä sinällään yllätä, Rinne kommentoi tämän päivän tapahtumia.

Pääministeri Sipilän hallitus on eronnut. Sipilä jätti tänään perjantaina eropyyntönsä tasavallan presidentti Sauli Niinistölle.

Sipilä piti sen jälkeen tiedotustilaisuuden Kesärannassa, jossa hän kuvaili sote-uudistuksen kaatumista ”valtavaksi pettymykseksi”.

Aiemmin tänään kerrottiin, että sote-uudistus ei valmistu tämän hallituskauden aikana. Perustuslakivaliokunta on lopettanut maakuntalakien tekemisen, kertovat Ylen lähteet.

Sipilä tiedotustilaisuudessa Kesärannassa Helsingissä 8. maaliskuuta 2019.

Rinne muistuttaa, että Suomi on ryhtymässä EU.n puheenjohtajamaaksi heinäkuun alussa, mutta maa on tällä hetkellä tilanteessa, jossa sillä on viisi viikkoa poliittinen valmistelu katki.

– Tämä on mielestäni huonosti harkittua pääministeriltä tämä tilanteen hahmottaminen.

– Heitteille jätetään maata nyt sen takia, että vähän niin kuin suututtiin siitä, että perustuslakivaliokunta ei halunnut hyväksyä hallituksen perustuslain vastaisia malleja.

Kaikkiaan sote-uudistuksen kaatuminen oli Rinteen mukaan odotettavissa ja näkyvissä jo pitkään.

– Mielestäni se, että sote kaatuu on ollut ilmeistä jo pitkän aikaa. Hallitus on väen väkisin ajanut sellaisia asioita, jotka ovat perustuslain vastaisia. Huolimatta asiantuntijoiden arvioista.

– On täysin yksiselitteistä, että hallitus itse on aiheuttanut sen, että sote-uudistus kaatuu ja pääministeri itse veti johtopäätöksen vähän lapsellisella tavalla, että nyt lähdetään lätkimään, kun sote ei mene heidän tahtomallaan tavalla eteenpäin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?