”Ahne sulle-mulle -valtapeli päättyi seinään” – Soten ja hallituksen kaatuminen kohahdutti Twitterissä

Opppositiopoliitikot ovat ottaneet Twitterissä tiukasti kantaa tietoon hallituksen eroon ja soten kaatumiseen.

8.3.2019 12:04

Tieto soten ja hallituksen kaatumisesta näkyi välittömästi Twitterissä. Sanoja ei säästelty, kun lukuisat poliitikot kertoivat mielipiteensä viimeisimmistä käänteistä.

Entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola twiittasi olevansa tyytyväinen siihen, että sote haudattiin ja hallitus perääntyi. Korhola lisäsi, että on asioita, joita ei pidä altistaa voitontavoittelulle.

Pitkän linjan poliitikko, Helsingin apulaiskaupunginjohtajana vaikuttanut Pekka Sauri hämmästeli ensin hallituksen eroa. Seuraavassa twiitissään hän jo peräänkuulutti yhteistyötä ja toivoi, että syyllistämisestä päästään nopeasti eroon.

Vihreiden kansanedustaja Touko Aalto jakoi kritiikkiä. Hänen mukaansa tapa, jolla sote kaadettiin viittaa siihen, että hallituksen sisäisen kunnioituksen säännöt saavat jäädä hallituksen kaatumisen myötä.

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haaviston mukaan ero oli hallitukselta ymmärrettävä ratkaisu, kun sen suurin hanke päättyi epäonnistumiseen. Haavisto lisäsi, että sote-uudistus kaatuu nyt hallituksen kyvyttömyyteen korjata moneen kertaan todettuja ongelmia.

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö jatkoi tiukkaa linjaa. Niinistö twiittasi, että hallitus olisi voinut korjata soteen liittyvät ongelmat jo kauan sitten. Niinistön mukaan on osuvaa, että naisvaltaisilta aloilta ja kikyllä palkoista leikannut hallitus eroaa juuri naistenpäivänä.

Hallituksen vastuunkantoa peräänkuulutti vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar. Hänen mukaansa todellista vastuunkantoa olisi ollut kuunnella ajoissa asiantuntijoita ja ottaa myös oppositio mukaan sote-valmisteluun. Yanarin mukaan hallituksen hutiloinnista kärsivät nyt kaikki sosiaali-ja terveyspalveluita tarvitsevat ihmiset.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson kiitti twiitissään kymmeniätuhansia ihmisiä, jotka ovat muun muassa vetoomuksia allekirjoittamalla myötävaikuttaneet soten kaatumiseen.

Tiukkaa kritiikkiä tuli myös vasemmistoliiton kansanedustajalta Paavo Arhinmäeltä. Hän muistutti, että tilanne osoittaa sen, että myös oppositiolla on vaikutusvaltaa.

Lue kaikki päivän jutut Sipilän hallituksen erosta ja soten kaatumisesta täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?