”Dramaattinen aamu” – Twitterissä alkoi heti kuuma keskustelu, kun pääministeri ilmoitti pyytävänsä hallituksen eroa

Julkaistu:

Pääministeri pyytää hallitukselle eroa.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) pyytää hallituksen eroa tasavallan presidentiltä tänään Mäntyniemessä kello 10, valtioneuvosto kertoi aamulla. Pääministeri pitää tiedotustilaisuuden asiasta Kesärannassa noin kello 10.45.

Poliitikot reagoivat uutiseen heti Twitterissä.

Pääministeripuolue keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni toteaa puolueen edelleen haluavan sote-uudistusta.

– On reilua todeta suoraselkäisesti, ettei uudistusta ole mahdollista saada tällä kaudella valmiiksi. Valinnanvapaus on liian laaja ja aikataulu liian tiukka, Kulmuni kirjoittaa.
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kuvailee eronpyyntöä ”poliittiseksi vastuuksi”.

– Pääministeri Sipilä jättää eronpyyntönsä, koska sotea ei saada tällä vaalikaudella maaliin. Jos joku kysyy, mitä tarkoittaa poliittinen vastuu, niin sanoisin, että tässä on siitä esimerkki.
Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson toteaa eduskunnan aamun olleen dramaattinen.

– Sote kaatumassa. Pääministeri Sipilä oli johdonmukainen ja piti sanansa, Henriksson twiittaa.
Oppositiossa istuvan vasemmistoliiton kansanedustajan Paavo Arhinmäen mukaan hallituksen erossa kuukautta ennen vaaleja ei ole mitään järkeä.

– Kaikki ne kerrat, kun pääministeri Sipilä on uhannut erota, ja tehnyt sitten U-käännöksen. Pitänyt hallitusta pystyssä ministeripuolueella. Ja sitten kuukausi ennen vaaleja päättää erota.

– Kun hallitus eroaa kuukautta ennen vaaleja, mikä järki siinä on? Mitään uusia asioita ei enää saisi kuitenkaan tehtyä, Arhinmäki twiittaa.