Kirja: Timo Soinin murjaisema vitsi oli Paula Risikolle liikaa – ”Oksettavaa”

Julkaistu:

Huumorin hetkiä on hallituksessakin, kirjoitetaan puolustusministeri Jussi Niinistöstä kertovassa uutuuskirjassa. Jotkut vitsit ovat toisille kuitenkin liikaa.
Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) kertoo kokemuksistaan ministerin pestissä ja omaa versiotaan perussuomalaisten hajoamisesta Jari Korkin toimittamassa Puolustuksen paluu – Jussi Niinistön vartiovuoro (Otava) uutuuskirjassa.

Helppoa heinäntekoa ministeriys ei aina ole, mutta löytyy kirjasta kevyempääkin kertomisen aihetta. Hallituksessa osataan kuulemma toisinaan myös hurvitella.

Korkki kirjoittaa Jussi Niinistön nauttivan mustasta huumorista ja jatkaa: ”vaikka kaikki selvästi eivät”.

Kirjassa kerrotaan, kuinka erään valtioneuvoston yleisistunnon päätteeksi pääministerin sijaisena ollut Timo Soini (sin) kertoi kuuluvansa eräänlaiseen herrakerhoon, joka kokoontuu kerran vuodessa syömään erilaisia uhanalaisia eläimiä. Kyseessä oli Soinin vitsi. Kirjan mukaan vitsi jatkui Soinin luettelemalla kerhon viimekertaisen tapaamisen ruokalistaa: alkupalaksi graavattua Saimaan norppaa ja pääruoaksi kylmäsavustettua pandaa.

– Oksettavaa, virkkoi eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok).

Paikalla ollut opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) otti asian kevyemmin. Hän oli ilmeisesti kuullut jutun jo aiemmin.

Lisää aiheesta:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt