Perussuomalaisten Jussi Halla-aho Soinin päätöksestä: ”Hän ymmärsi, että hänen henkilökohtainen vaalituloksensa olisi katastrofi”

Julkaistu:

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei yllättynyt Timo Soinin päätöksestä.
Ulkoministeri Timo Soini (sin) kertoi blogissaan, että hän ei aio asettua ehdolle kevään eduskuntavaaleissa.

Ilta-Sanomat kysyi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aholta Soinin päätöksestä.
– Pidin varmana sitä, ettei Timo Soini lähde ehdolle eduskuntavaaleihin. Soini ymmärsi, että hänen henkilökohtainen vaalituloksensa olisi katastrofi, ja hän tiesi itse, ettei kestäisi sitä, Halla-aho kertoo.
– Emme pidä sinisiä poliittisena vastustajana, koska se ei ole oikea puolue vaan muutaman ihmisen henkilökohtaisia tarpeita palveleva projekti, Halla-aho kertoo.

Halla-aholla myös myönteistä kerrottavaa Soinista

Sininen tulevaisuus syntyi vuonna 2017, kun perussuomalaisista eronneet eduskuntaryhmän jäsenet perustivat ensin Uusi vaihtoehto- ryhmän ja sittemmin Sinisen tulevaisuuden.

Vaikka Halla-aho pitää sinisten syntyä moraalisena korruptiona, hänellä on silti myös myönteistä kerrottavaa pitkän poliittisen uran tehneestä Timo Soinista.

– Olen oppinut häneltä paljon poliittisen elämän viisauksia. Yksi niistä on Timo Soinin noin kymmenen vuotta sitten kertoma sanonta ”Politiikassa pitää olla oma suunnitelma, sillä muuten muuttuu osaksi toisten suunnitelmaa.”