Perussuomalaisten Jussi Halla-aho Soinin päätöksestä: ”Hän ymmärsi, että hänen henkilökohtainen vaalituloksensa olisi katastrofi” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho Soinin päätöksestä: ”Hän ymmärsi, että hänen henkilökohtainen vaalituloksensa olisi katastrofi”

Kuvituskuva
Julkaistu: 5.3.2019 12:25

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei yllättynyt Timo Soinin päätöksestä.

Ulkoministeri Timo Soini (sin) kertoi blogissaan, että hän ei aio asettua ehdolle kevään eduskuntavaaleissa.

Ilta-Sanomat kysyi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aholta Soinin päätöksestä.

– Pidin varmana sitä, ettei Timo Soini lähde ehdolle eduskuntavaaleihin. Soini ymmärsi, että hänen henkilökohtainen vaalituloksensa olisi katastrofi, ja hän tiesi itse, ettei kestäisi sitä, Halla-aho kertoo.

– Emme pidä sinisiä poliittisena vastustajana, koska se ei ole oikea puolue vaan muutaman ihmisen henkilökohtaisia tarpeita palveleva projekti, Halla-aho kertoo.

Halla-aholla myös myönteistä kerrottavaa Soinista

Sininen tulevaisuus syntyi vuonna 2017, kun perussuomalaisista eronneet eduskuntaryhmän jäsenet perustivat ensin Uusi vaihtoehto- ryhmän ja sittemmin Sinisen tulevaisuuden.

Vaikka Halla-aho pitää sinisten syntyä moraalisena korruptiona, hänellä on silti myös myönteistä kerrottavaa pitkän poliittisen uran tehneestä Timo Soinista.

– Olen oppinut häneltä paljon poliittisen elämän viisauksia. Yksi niistä on Timo Soinin noin kymmenen vuotta sitten kertoma sanonta ”Politiikassa pitää olla oma suunnitelma, sillä muuten muuttuu osaksi toisten suunnitelmaa.”

Tuoreimmat osastosta