Myös Sdp:n Marin lyttää Sipilän metsäkommentin: ”Ei ole totuuspohjaa”

Julkaistu:

Pääministerin mukaan punavihreiden näkemykset ovat uhaksi metsien hyödyntämiselle.
Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilän Uutissuomalaiselle antamat kommentit ovat aiheuttaneet pienoisen myrskyn sosiaalisessa mediassa.

Sipilä avasi keskustan maanantaina julkistettavaa metsäohjelmaa Uutissuomalaiselle. Sipilä kommentoi Uutissuomalaiselle keskustan olevan sitä mieltä, ettei metsien hakkuita tarvitse vähentää. Hän nostaa punavihreiden näkemykset uhaksi metsien hyödyntämiselle ja metsäalan työpaikoille.

– Punavihreä puoli kieltäisi käytännössä metsien käytön kokonaan ja sitä kautta suomalaiset työpaikat, Sipilä kommentoi lehdelle.

Kommentti ei ollut vihreiden kansanedustaja Ville Niinistön mielestä hyväksyttävä.

– Valehtelu on rumaa. Toisen ajatuksia ei saisi vääristellä, mutta ilmiselvästi tahallinen valehtelu on jo törkeää. Muistetaan eduskuntavaalien alla käytöstavat ja kunnia, eikä mustamaalata. Se koskee myös pääministeri Sipilää. Keskusta, katse omaan peliin, Niinistö twiittasi.
Myös Spd yhtyy antamaan kritiikkiä Sipilän sanomisista. SDP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Sanna Marin kommentoi, etteivät Sipilän kommentit pidä paikkaansa.

– Pääministeri on ilmeisesti valinnut vaalitaktiikaksi toisten puolueiden kantojen tietoisen vääristelyn. Sipilän puheilla ei ole totuuspohjaa ja tällaiset kannanotot kertovat lähinnä keskustan kannatuspaniikista. Rimanalitus pääministeriltä, Marin twiittasi.
– Taitaa olla hätä kädessä, kun ihan puheenjohtajatasolla täytyy rakentaa olkiukkoja demareiden linjauksista. Ei metsienkäyttöä olla kieltämässä. Mutta on ympäristölle välttämätöntä ja taloudelle hyväksi ottaa tutkimustieto käyttöön ja pyrkiä nostamaan jalostusarvoa, sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm puolestaan twiittasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt