Häkkänen puolusti hallitusta ja moitti demareita – Sdp:n Paatero vastasi: ”Kuulostaa uskomattoman kylmältä”

Julkaistu:

Sdp:n ja kokoomuksen nokkapokka jatkuu.
Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) puolusti keskustan ja kokoomuksen harjoittamaa talous- ja työllisyyspolitiikkaa Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

– Hallitus on saanut työllisyyden kasvuun ja yrityksetkin pärjäävät nyt paremmin kuin neljä vuotta sitten. Ei ole mitään syytä muuttaa nykyistä työllisyys- ja talouspolitiikkaa, Häkkänen sanoi.
Nyt Sdp:n kansanedustaja ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero arvostelee Häkkäsen edustamaa politiikkaa ”kylmäksi”.

– Kuulostaa uskomattoman kylmältä politiikalta, kun tällä kaudella on leikattu suuria summia palveluista, koulutuksesta ja erityisesti pienituloisten eläkeläisten, opiskelijoiden ja työttömien etuuksista, Paatero kirjoittaa Sdp:n julkaisemassa tiedotteessa.

Paatero katsoo hallituksen politiikan johtaneen niin huono-osaisuuden kasvuun kuin laiminlyönteihin vanhusten ja sairaiden hoivassa. Hänen mukaansa ”leikkauksien ja eriarvoistavan politiikan tie on käyty nyt loppuun”.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on aiemmin tällä viikolla arvostellut nykyhallituksen politiikkaa eriarvoistavaksi.

Häkkänen niin ikään kiisti tämän Ykkösaamun haastattelussa. Hänen mukaansa esimerkiksi työllisyyden parantuminen on kaikkea muuta kuin eriarvoistavaa kehitystä.

– Käsittämätön linjaus Rinteeltä! Hallitus on saanut työllisyyden kasvuun ja yrityksetkin pärjäävät nyt paremmin kuin neljä vuotta sitten, Häkkänen sanoi.

Paateron näkökulmasta talouskasvun ja työllisyyden perusta on ihmisten hyvinvoinnissa, eikä näitä asioita voi saattaa vastakkain.

– Suomen talous nojaa osaamiseen ja hyvinvointiin eikä leikkauksiin ole enää varaa, jos haluamme kasvua myös tulevaisuudessa, hän kirjoittaa.

– Työllisyys voidaan pitää korkeana vain, jos ihmisistä pidetään huolta ja kaikki pysyvät mukana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt