Lapintie: Perustuslakivaliokunta antoi lausuntonsa siviili- ja sotilastiedustelulaeista

Julkaistu:

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) kertoo valiokunnan antaneen lausuntonsa siviili- ja sotilastiedustelulaeista.
Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) kertoo valiokunnan antaneen lausuntonsa siviili- ja sotilastiedustelulaeista. Hänen mukaansa valiokunta käsitteli lausunnossa syrjintäkieltoasiaa, hakuehtoja, teknistä laitetarkkailua ja tuomioistuimen kokoonpanoa.

Tiedustelulakien ympärillä on nähty monipolvinen prosessi eduskunnassa. Sotilas- ja siviilitiedustelulakeja piti jo käsitellä eduskunnan täysistunnossa, mutta ne vedettiin yllättäen pois asialistalta pari viikkoa sitten. Puhemies Paula Risikko (kok.) piti menettelyä tarpeellisena perustuslakiasiantuntijoiden esittämän kritiikin jälkeen. Kritiikin takana olivat ainakin professorit Juha Lavapuro ja Martin Scheinin Twitterissä.

Täysistunto päätti lähettää siviilitiedustelulain takaisin hallintovaliokuntaan ja sotilastiedustelua koskevan lain takaisin puolustusvaliokuntaan. Täysistunnon mukaan perustuslakivaliokunnan täytyy antaa laeista hallintovaliokunnalle ja puolustusvaliokunnalle lausunnot.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt