Sinisten rintama repeilee – Matti Torvinen uskoo yhä sote-uudistukseen: ”Läpi menee niin, että länget paukkuu!”

rac

Julkaistu:

Vesa-Matti Saarakkala pitää sitä vastoin varmana, ettei uudistus etene edes suuren salin äänestykseen saakka.
Sinisten eduskuntaryhmän sisällä esiintyy täysin vastakkaisia näkemyksiä siitä, voiko Sipilän hallituksen ykköshanke eli sote-uudistus mennä vielä tällä vaalikaudella läpi.

Tämä kävi ilmi, kun sinisten kansanedustajat saapuivat tiistaiaamuna sote-aiheiseen kriisikokoukseen sinisten ryhmähuoneeseen.

Kokous päätettiin järjestää, kun kolme sinisten kansanedustajaa oli esittänyt uudistuksesta kriittisiä kantoja.

– Näin eilen hallituksen vastineen. Läpi menee niin, että länget paukkuu, perustuslakivaliokunnassa istuva Matti Torvinen (sin) ilmoitti toimittajille kokoukseen saapuessaan ja näytti sormillaan voitonmerkkiä.

– Se vaan pitää pilkkoa, suora valinnanvapaus ja valinnanvapaus ovat kaksi eri asiaa, suora valinnanvapaus on se, että annetaan markkinavoimille terveyskeskukset ja osa erikoissairaanhoidosta. Se on kokoomuksen pallo, Torvinen lisäsi.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnassa istuva Vesa-Matti Saarakkala (sin) sen sijaan toisti jo päivää aiemmin esittämänsä näkemyksen siitä, että hallituksen sote-malli törmää väistämättä seinään.

– Välttämättä eivät viikotkaan riittäisi, valinnanvapaus on sellaisessa konkelossa. Olen itse epäillyt valinnanvapautta alusta lähtien. Ei tästä tulla äänestämään (eduskunnan suuressa salissa), se on selvä asia, Saarakkala sanoi.

Sinisten ryhmänjohtaja Simon Elo totesi ennen kokouksen alkamista, että sinisten ”pakka ei ole sen enempää levällään kuin kokoomuksenkaan pakka”.

– Lähtökohtaisesti edustajat kannattavat hallituksen esityksiä, tässä ollaan veitsenterällä, sosiaali- ja terveysvaliokunnalta ja koko eduskunnalta vaaditaan joustoa, Elo kommentoi.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta valmistelee parhaillaan mietintöä, jonka pohjalta eduskunnan on tarkoitus äänestää sote-uudistuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt